Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

У Броварах бійцівський пес напав на 7-річну дитину. ФОТО

У Броварах, що під Києвом, американський стаффордширський тер’єр напав на 7-річного хлопчика.

Інцидент трапився у неділю, 18 квітня, на території спортивного майданчика на бульв. Незалежності, 10. Про це повідомляє «Трибуна-Бровари».

Як розповідає свідок Сергій, хлопчик гойдався на гойдалці на дитячому майданчику, що межує з огородженим сіткою футбольним полем. У цей час на футбольному полі жінка вигулювала стаффордширського тер’єра: говорила по телефону, а тварина без намордника та повідка бігала всередині огорожі.

За словами очевидця, він уже доходив до під’їзду свого будинку, як почув крики жінки та дитини. У цей час власниця тварини відтягувала від хлопчика собаку.

Батько дитини розповів, що син пішов гуляти в сусідній під’їзд до однокласника. На дитячому майданчику він очікував батька. У якийсь момент дитина вирішила зайти на футбольне поле і відкрила хвіртку. Власниця пса почала кричати, щоб хлопчик якнайшвидше вийшов, і дитина почала бігти геть. Проте пес наздогнав школяра вже за межами футбольного поля і повалив на землю.

Свідки розповіли, що жінка не могла самотужки одягнути тварині намордник та повідок, і просила у них допомоги. Очевидці події викликали поліцію та «швидку». Медики госпіталізували дитину в лікарню.

Батьки кажуть, що життю сина нічого не загрожує – у нього, розірвана мочка лівого вуха. Хлопчику зашили рану і через 10 днів мають зняти шви. Проте син дуже злякався, тож звертатимуться за допомогою до психолога.

За словами чоловіка, власники собаки усвідомлюють свою провину і готові компенсувати витрати на лікування дитини. Також вони показали документи на тварину, однак довідок про щеплення пса не надали, тож за амстафом спостерігатимуть 10 днів.

У батьків потерпілого хлопчика особливих претензій до власників тварини немає,  значно більші – до влади міста, яка не подбала про належну кількість майданчиків для вигулу тварин, тож собаки і змушені ділити з дітьми огороджені території.

До слова, українське законодавство дозволяє вигулювати тварин, зокрема собак, у загальних дворах або на вулиці. Але обов’язково варто потурбуватися про безпеку інших людей і виводити свого пса на короткому повідку і в наморднику, особливо це стосується великих собак.

У Броварах є 11 спеціально відведених місць для вигулу тварин, але вони не зовсім не облаштовані.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

17-річна Стефанія Тіленіна жила в прийомній родині на Харківщині у селі Лозівське. Коли почалося повномасштабне вторгнення Стефанія разо...

До відділення №4 (м. Зіньків) Полтавського районного управління поліції надійшло повідомлення від мешканців села Дамаска Зіньківської гр...

20 квітня о 14:00 на пункт зв’язку пожежно-рятувальної частини міста Яремче надійшло повідомлення про те, що на річці Прут в місті Яремч...

О 01:33 надійшло повідомлення про сильний дим у під'їзді у триповерховому житлового будинку у м. Львові на вул. Промислова, 16.  ...

О 21:55 рятувальники отримали повідомлення про пожежу в м. Львові на вул. Замарстинівська, на технічному поверсі десятиповерхового житло...

X