Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Зеленський записав відеозвернення про готовність України до війни і призначив Путіну зустріч на Донбасі. ВІДЕО

Президент України Володимир Зеленський записав відезвернення до українців щодо ситуації на Донбасі. Він заявив, що Україна готова до війни і буде захищатися до останнього.

Так, він сказав, що на сьогоднішній день біля наших державних кордонів сконцентрована чимала кількість російських військ.

Додав, що Росія називає це «військовими навчаннями», але неофіційно весь світ називає такі речі «шантажем».

«Чи хвилює це нас? Так. Чи вимагає Україна та її міжнародні партнери відвести війська від наших кордонів? Так. Але РФ постійно повторює, що вона прагне миру. Але водночас створює всі передумови для ескалації. Чи це логічно? Ні. Але й не несподівано. Чи означає це, що ескалація неминуча? Ні. Чи хоче війни Україна? Ні. Але от чи готова вона до неї? Так», – наголосив Зеленський.

Додав, що попри все Україна буде продовжувати боротись за мир дипломатичним шляхом, але у разі чого – готова себе захищати.

Щодо страху перед державою-агресоркою, яка вже змогла окупувати частину країни, Зеленський зазначив: боятися її не варто. Усе тому, що Україна-2021 дуже відрізняється від України-2014.

«Ми не боїмось, бо у нас неймовірне суспільство, яке готове до масової волонтерської мобілізації, які все віддадуть, все знайдуть і все привезуть. Удень, уночі, спеку і мороз», – сказав президент.

Глава держави підкреслив, що Україна має потужну підтримку міжнародних партнерів. США, Франція, Німеччина, Великобританія, Туреччина, та інші партнери на нашому боці. Вони, за словами Зеленського, прекрасно бачать справжні мотиви Росії. Відтак готові підтримувати Україну фінансово і запроваджувати жорсткі санкції.

Наостанок відеозвернення Володимир Зеленський перейшов на російську мову і заговорив до Володимира Путіна. Він зазначив: Україна і Росія мають спільне минуле, однак дивляться у майбутнє по-різному.

19 і 20 квітня на засіданнях радників нормандської четвірки і підгрупи з безпеки в ТКГ, розповів Зеленський, обговорювали відновлення режиму повного припинення вогню. Проте, не зважаючи на підтримку всіх сторін, Росія відмовилася підтримати загальну заяву.

Зеленський нагадав, що під час зустрічі радників лідерів «нормандського формату» прозвучала пропозиція провести засідання на лінії зіткнення на Донбасі, щоб «максимально зрозуміти ситуацію».

"А що мені розуміти? Я щомісяця там буваю. Пане Путін! Я готовий піти ще далі і запропонувати вам зустрітися в будь-якій точці українського Донбасу, де триває війна», — сказав Зеленський.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

В результаті вибуху вибухонебезпечного предмету постраждав чоловік 1959 р.н. Подія трапилась на березі водосховища поблизу с. Мартове...

Близько обіду, до рятувальників Державного пожежно-рятувального поста села Ямниця звернувся чоловік, який повідомив, що на території одн...

Рятувальникам повідомили про те, що в с.Вербівка Липовецької територіальної громади у місцевому ставку виявлено людину без ознак життя. ...

Ми розшукуємо шестирічного Сашка Гриценка. Хлопчик проживав на Луганщині у місті Лисичанськ. Ця територія майже з перших днів повномасшт...

Дівчинка жила з мамою у місті Балта на Одещині. За інформацією поліції, ще у 2020-му році дитину викрала її бабуся - Голинська Людмила М...

X