Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

В Україну прибула наступна партія вакцини від коронавірусу AstraZeneca

В Україну доставили нову партію вакцини від коронавірусу AstraZeneca виробництва Південної Кореї.

Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я.

Літак з вакциною прибув в аеропорт «Київ» імені Ігоря Сікорського сьогодні вранці. Нова партія складається з 367 тисяч 200 доз вакцини. Вони були поставлені в рамках ініціативи Covax.

Як повідомив під час брифінгу заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко, препаратом будуть щеплювати людей віком 65+, а також тих, хто отримав першу дозу вакцини AstraZeneca.

 «Партію вакцини AstraZeneca-SKBio, яка надійшла до країни у розмірі 367 тис. 200 доз, використовуватимуть здебільшого в кабінетах щеплення для людей віком 65+. Частину залишать для другого щеплення громадянам, які зробили перше в період із 24 лютого вакциною AstraZeneca/CoviShield, аби забезпечити повноцінний захист і формування імунітету», – пояснив Ляшко.

Заступник міністра зазначив, що ця вакцина розроблена Оксфордським університетом у співпраці з британсько-шведською компанією AstraZeneca.  В Україні вже щеплюють вакциною АstraZeneca, яку реалізовують під торговою маркою Covishield і яка вироблена на майданчиках індійського Інституту сироваток крові. Вакцина південнокорейського виробництва є ідентичною до препарату Covishield.

«Усі вакцини АstraZeneca, незалежно від країни виробника, це один і той же продукт. Він вироблений за однією технологією і є взаємозамінним: ідентичний склад, ідентична вакцина. Тому вони можуть чергуватись, тобто перше щеплення можна робити вакциною, зробленою на індійському майданчику, друге – на корейському», – наголосив Ляшко.

Вакцина AstraZeneca є векторною і потребує дворазового введення з інтервалом 12 тижнів. Для використання отриманих препаратів  в областях відкриють 1950 пунктів щеплення. За даними регіональних департаментів охорони здоров’я, найбільше їх буде в Дніпропетровській області – 204 пункти, найменше в Запорізькій – всього 29.

У МОЗ обіцяють контролювати як порядок використання вакцин, так і забезпечення доступу до вакцинації громадян, які її потребують.

Віктор Ляшко подякував міжнародним партнерам та донорам за підтримку й передачу вакцини в рамках ініціативи COVAX, які Україна отримала повністю безоплатно.

«Загалом у рамках механізму COVAX доставити в Україну заплановано як мінімум  8 млн доз вакцин. До нас вже надійшли 117 тис. доз Pfizer, сьогодні – 367 тис. 200 доз AstraZeneca.  21 квітня глобальна ініціатива COVAX надіслала лист, і до кінця травня ми очікуємо наступне постачання вакцини AstraZeneca в розмірі 1 млн 300 доз, а до кінця червня також повинні отримати 950 тис. Pfizer», – проінформував Ляшко.

Південнокорейську вакцину від коронавірусу зареєстрували в Україні 20 квітня. Вакцинацію другою дозою планують розпочати після 18 травня.

До слова, в Україні за 22 квітня вакцинували проти Covid-19 16 169 людей, а загалом від початку вакцинальної кампанії - 508 046.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

14-річна Стелла Найденова, 15-річний Богдан Котенко та 17-річний Олексій Хрустальов. Усі вони зникли на початку повномасштабного вторгне...

Валентина Баранова зникла на початку повномасштабного вторгнення на Херсонщині, у Генічеському районі, однак, на жаль, точно невідомо у ...

02 травня о 1:23 до оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України у м. Києві надійшло повідомлення про пожежу, яка виникла на вул. Г...

Розкажіть дитині, до кого вона може звернутись у разі необхідності. Звісно, в ідальному варіанті це можете бути ви. Саме до вас вона має...

П’ятнадцятирічний Дмитро Батіков, дванадцятирічний Георгій Чупір та сімнадцятирічний Василь Лебеденко. Усі ці хлопці зникли на тимчасово...

X