Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Справа «Центренерго»: СБУ провела обшуки у столичних офісах, причетних до Коломойського, - ЗМІ. ФОТО

СБУ провела обшуки у столичному бізнес-центрі «Міленіум», де знаходиться офіс олігарха Ігоря Коломойського.

Про це повідомив у Facebook журналіст програми «Схеми» Михайло Ткач.

Обшуки розпочали напередодні о  20:30 і закінчилися в ніч на 23 квітня. За даними ЗМІ, вони пройшли за участі оперативників Служби зовнішньої розвідки та співробітників Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції.

Як повідомили в СБУ «Інтерфаксу», обшуки стосуються причетності певних фірм до справи Центренерго і розтрати коштів в особливо великих розмірах.

«Служба безпеки України проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом продажу ПАТ Центренерго на різних сегментах ринку електроенергії, виробленої зазначеним державним підприємством, за цінами, які на 20−30% нижчі за собівартість її виробництва. На думку слідчих, це призвело до завдання збитків і розтрати майна ПАТ на суму майже 225 млн грн», — пояснили в СБУ.

Правоохоронці вилучили електронні носії інформації та документи. Слідчі дії тривають.

Коломойський у коментарі журналістам телефоном повідомив, що він не отримував ніяких офіційних звернень від правоохоронців.

«Я в Дніпрі. Дивлюся кіно. Офісу у мене там немає», – сказав олігарх, додавши, що з якого приводу відбуваються обшуки, він не знає.

За даними Української правди, СБУ провела обшуки в приймальнях народних депутатів з орбіти Коломойського, які розташовані в бізнес-центрі Millenium. За інформацією УП, генпрокурор Ірина Венедіктова напередодні підписала 4 дозволи на обшуки.

Для довідки, «Центренерго» — енергетична компанія, яка займається виробництвом і постачанням електроенергії на гуртовий ринок. До складу компанії входять три теплові електростанції – Вуглегірська, Зміївська та Трипільська.

У липні 2020 року журналісти програми «Схеми» з'ясували, що ця компанія заробляє мільярди гривень на енергетичному ринку, використовуючи виробничі потужності атомних електростанцій. Це завдало збитків державному «Енергоатому» та іншим учасникам ринку. 

І хоч контрольний пакет акцій «Центренерго» належить державі, журналісти «Схем» розповіли, що менеджмент цієї компанії лояльний до Коломойського.

6 квітня журналісти Bihus.Info опублікували розслідування, в якому йдеться, що пов’язана з Коломойським фірма заробила понад 300 млн грн на перепродажі вугілля Центренерго.

У червні 2020 року журналісти програми Схеми: корупція в деталях повідомили, що пов’язані з Коломойським компанії за півроку заробили на угодах з Центренерго понад 4 млрд грн.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

 15-річна Діана Кобзар, 17-річний Вітя Азаров та 15-річна Ангеліна Фадєєва – усі вони зникли на тимчасово окупованих територіях Хер...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

X