Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Кількість вакцинованих від коронавірусу в Україні перевищила 500 тисяч

В Україні триває вакцинація від коронавірусу. За минулий тиждень щеплення проти COVID-19 отримали 77 383 українців.

За весь період кампанії провакциновано вже 528 033 людей, з них отримали першу дозу – 528 028 осіб. Пятеро українців вже завершили вакцинацію, з них двоє отримали першу дозу закордоном.

За минулу добу провакцинували від корони 1 114 осіб. Це на 3417 щеплень менше, ніж за попередню добу.  Вакцинацію здійснювали силами 51 мобільної бригади з імунізації та 12 пунктів щеплень.

Найбільшу кількість щеплень за 25 квітня 2021 року було проведено у Харківській області – 307 щеплень, а за весь період вакцинальної кампанії – у м. Києві – 49 818 щеплень.

Нагадаємо, вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року.

Наразі вакцинують медиків, працівників закладів охорони здоров’я, учасників Операції об'єднаних сил на Сході України, соціальних працівників, а також людей 80+ років. Крім того, триває імунізація маломобільних груп та освітян, які залучені у підготовку до ЗНО.

На сьогодні Україна отримала 500 тис. доз вакцини Covishield виробництва індійського Інституту сироватки крові, схваленої ВООЗ для екстреного використання.

Також, в Україні є 200 тис. доз вакцини CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech. Вакцина уже пройшла лабораторний контроль у МОЗ. Вона також знаходиться на останніх стадіях погодження ВООЗ для екстреного застосування.

16 квітня 2021 року до України прибуло 117 тисяч доз вакцини Comirnaty від компанії Pfizer-BioNTech, у рамках глобальної ініціативи COVAX. Вакцина дозволена для екстреного використання ВООЗ. Її застосовують у США, Великій Британії, Канаді та ЄС.

23 квітня 2021 року Україна отримала також 367 200 доз вакцини AstraZeneca-SkBio виробленої SK Bioscience, Південна Корея. Ця вакцина схвалена для екстреного застосування ВООЗ.

Щеплення проти COVID-19 є добровільним і безоплатним. Воно відбуватиметься в 5 етапів. Наразі в Україні триває другий етап вакцинації.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Об 11:00 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про займання в одному з помешкань багатоповерхівки, розташованої на вулиці Покр...

Ми розшукуємо чотирнадцятирічну Вікторію Пушкар. Двчинка мешкала на лівобережжі Херсонщині у селищі Абрикосівка, яке залишається в окупа...

Ми розшукуємо Андрія Панаріна. Хлопець зник у лютому 2023 року і за весь цей час про нього не було жодної звістки. Андрій жив на лівобер...

О 18:51 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що у пров. Козацький в с. Говтвянчик Полтавського району у колодязь без ...

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

X