Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Кліматичний збій: Україну посеред весни засипало снігом. ФОТО

Зима не відступає. Хоча на календарі вже 26 квітня, в Україні ніяк не розвесниться.

Так, в низці регіонів похолодало і випав сніг.

В Умані Черкаської області випало кілька сантиметрів снігу. На веб-камерах міста видно незвичне для кінця квітня явище. Сніг практично відразу тане, температура в місті близько нуля.

Засніжило також на частині Київщині. Рясно засипало зранку снігом Яготинський та Обухівський район. Люди не очікували, що наприкінці квітня погода вразить своєю непередбачуваністю. Температура повітря складала зранку лише +2°, отож сніг шаром вкрив землю.

Українці у соціальних мережах діляться відео із засніженими трасами. Автомобільні двірники ледве встигають витирати лобове скло від снігу. На трасі Канів – Миронівка – Переяслав-Хмельницький видимість суттєво обмежена. Також вкрило снігом трасу Київ-Харків.

У мережі люди опублікували фото Богуслава, що також мало схоже на весняне місто.

Засипало снігом також деякі райони Полтавської, Чернігівської, Закарпатської та Івано-Франківської областей.

Користувачі в соцмережах публікують фото і відео з Буковецького перевалу, що у Верховинському районі Івано-Франківської області.

Рясно засипало місто Пирятин Полтавської області. Там станом на ранок температура повітря опустилася до 2°С тепла, а краєвиди змінились з весняних на зимові.

Не спішить танути сніг і у Карпатах, тим більше, що там знову сніжить.  Видимість в регіоні обмежена, вітер західний 3-4 м/с. Температура повітря -5°С.

У зв'язку зі снігопадами 26 квітня в високогір'ї Івано-Франківської області зберігається, а 26-27 квітня на високогір'ї східної частини Закарпатської області очікується значна сніголавинна небезпека (3 рівень)", попереджують в ДСНС.

Зазначимо, 26-27 квітня вночі в Україні, крім півдня, очікуються сильні заморозки у повітрі 0°...-3°. Про це повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій з посиланням на Укргідрометцентр.

Таким погодним умовам надано II рівень небезпечності – помаранчевий. У південних областях – заморозки на поверхні ґрунту 0°...-5° – I рівень небезпечності, жовтий.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

О 06:28 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Успішна селища міського типу Васильківка Синельниківського ...

Сьогодні о 02:03 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в триповерховому житловому будинку, розташованому на вулиці ...

17-річна Стефанія Тіленіна жила в прийомній родині на Харківщині у селі Лозівське. Коли почалося повномасштабне вторгнення Стефанія разо...

До відділення №4 (м. Зіньків) Полтавського районного управління поліції надійшло повідомлення від мешканців села Дамаска Зіньківської гр...

X