Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Смолоскипна хода у Тернополі і марш вишиванок у Києві: в Україні пройшли заходи до створення дивізії «Галичина». ВІДЕО

У Києві, Тернополі та на Львівщині напередодні пройшли заходи з нагоди створення дивізії «Галичина».

У 78 річницю створення дивізії у Києві представники патріотичних та націоналістичних організацій провели марш вишиванок.

У заході, що був організований представниками «С14», ВО «Свобода» та Правого сектору, взяли участь кілька сотень людей.

Хода почалася від Арсенальної площі і завершилася на Майдані Незалежності. Учасники ходи несли прапори України, символіку дивізії СС «Галичина», батальйонів «Айдар», «Січ», «Правого сектора». Маршрутом проходження колони частково обмежували рух транспорту.

Під час ходи порушень не було. Лише одного чоловіка приблизно 50 років поліцейські відвели від маршу, оскільки він кричав, шо «всі тут нацисти», – пише LB.ua.

За словами організаторів, основна мета маршу – вшанувати пам‘ять добровольців, які в 1943 році записалися до війська з метою отримати вишкіл, зброю та не допустити повернення сталінських жахів 1941 року на територію Західної України.

«Сьогоднішній Марш символічний, бо саме 28 квітня 2014-го - чергова річниця останнього українського мітингу в Донецьку в 2014 році, й ми символічно вшановуємо усіх українців, які воювали проти московського терору», – цитує організаторів «Українська правда».

Колона прийшла на Інститутську, де вшанували загиблих та розгорнули величезний банер «Не забуде стрільця Україна з золотим левиком на рукаві». Також вони запалили фаєри біля Нацбанку.

Своєю чергою поліція Києва закликала організаторів та учасників маршу вишиванок дотримуватися правопорядку, карантинних обмежень і не використовувати заборонену символіку. Під забороненою символікою не йдеться про символіку дивізії «Галичина», оскільки суд не визнав її символікою нацистського режиму.

На Львівщині у селі Червоне націоналісти поклали квіти до меморіалу героїв-дивізійників. У Тернополі Національний Корпус разом з представниками інших патріотичних організацій вшанували пам'ять бійців дивізії “Галичина” смолоскипною ходою.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X