Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Чубаров просить керівництво НАОМА звільнити викладача за образу кримських татар. ВІДЕО

Скандал спалахнув у столичній Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури.  Викладач історії мистецтв Ігор Дудник дозволив собі  у «Фейсбуці» образи і погрози кримським татарам.

На нього відреагували у Меджлісі кримськотатарського народу. Як повідомив у коментарі «Магнолія-ТВ» його очільник Рефат Чубаров, справою мають зайнятися правоохоронці.

«Ми зараз як Меджліс кримськотатарського народу не даємо юридичну чи правову оцінку. Я думаю, що цим будуть займатися правоохоронні органи. Ми  тут виходимо із ситуації моралі. Ми вважаємо, що люди із такими поглядами, які вони намагаються вкорінити в суспільство, викладати, вони не можуть їх пропагувати. Вони просто як носії таких поглядів не можуть бути викладачами сотень людей», - зазначив він.

Чубаров розповів, що готує листа до адміністрації академії і закликає звільнити ксенофоба.  

«Я звернувся листом до виконувача обов’язків ректора, також до всього викладацького професорського колективу Національної академії і з закликом вжити заходів щодо  виведення із числа викладачів цієї академії пана Ігоря Дудника як людини, схильної до вчинення дій, спрямованої на розпалювання національної ворожнечі і ненависті», - сказав він.

Чубаров наголосив, що зневага до корінного народу є особливо болючою з огляду на окупацію Криму Росією, де відбувається масове порушення прав кримських татар.

«Для нас така поведінка окремих людей є болючою не тому, що нас звинуватили в тому, що ми не здійснювали чи в тому, кими ми не є. Вона болюча тому, що зараз цілісний кримськотатарський народ знаходиться в умовах російської окупації, і там вистачає на окупаційному державному рівні, десятків, сотень людей, які намагаються гнобити наш народ, там за останній місяць було 3 випадки як з цим Дудником», - підкреслив Чубаров.

В історії розбиралися наші журналісти. Більше подробиць дивіться у  програмі "ЧП-ДНЯ" на телеканалі "ЧП. INFO" о 19:00.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Мар’яно Гарсіа Калатаюд – громадянин Іспанії. Майже все життя чоловік прожив на своїй батьківщині, але у 2014 році він переїхав до Украї...

Анатолій Левченко відомий у Маріуполі театральний режисер. Чоловік за останні два роки пережив справжнє пекло і тепер навіть не знає, що...

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

X