Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Резонансна загибель 16-річної дівчинки на Полтавщині: 15-річного хлопця підозрюють у зґвалтуванні

На Полтавщині 15-річного жителя Кременчуцького району підозрюють у зґвалтуванні 16-річної дівчинки, тіло якої знайшли нещодавно на узбіччі дороги.

Про це повідомляє поліція області.

Нагадаємо, трагедія трапилася під Кременчуком. 30 квітня до поліції Полтавщини надійшла інформація від перехожих, що на узбіччі місцевої дороги біля села Бреусівка Козельщинської територіальної громади виявили тіло молодої жінки.

Тоді на місце події виїхали слідчо-оперативна група місцевого підрозділу поліції та працівники слідчого управління обласного Главку. Також були залучені оперативники карного розшуку та пересувна криміналістична лабораторія.

Поліція встановила особу померлої. Нею виявилася місцева 16-річна дівчина. Її загибель викликала великий резонанс в регіоні.

Особливо обурилися громада села, коли у висновку експерт написав причину смерті не «вбивство», а «алкогольне отруєння», в той час, коли на тілі дівчині були численні сліди побоїв. 1 травня зранку до села привезли з моргу труп дівчини, але люди навідріз відмовилася її ховати, вимагаючи справедливого розслідування та належних експертиз, пише «Кременчуцька газета».

Тільки після того, як начальник поліції Кременчука Іван Жук пояснив, що відкрито кримінальні провадження за фактом вбивства та зґвалтування, і пообіцяв, що експертизи будуть доведені до кінця, загиблу поховали.

Результати експертного дослідження та зібрані в процесі досудового розслідування докази стали підставою для вручення підозри у зґвалтуванні 15-річному хлопцю, з яким загибла відпочивала в одній компанії.

За попередньою інформацією слідства, за день до того, як дівчинку знайшли, вона гостювала у будинку знайомого, в компанії двох 15-річних юнаків, 17-річної дівчини та 20-річного молодика. Вони разом вживали спиртні напої. Решта подробиць у поліції не розголошують, посилаючись на таємницю слідства.

На даний час слідчі поліції здійснюють розслідування за 3-ма статтями: "умисне вбивство", "зґвалтування неповнолітньої" та "ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані, якщо це діяння спричинило смерть потерпілої особи".

 «Наразі у кримінальних провадженнях триває ряд експертиз, а також проводяться необхідні слідчі дії для встановлення істини у справі. Ретельно вивчаються всі обставини злочину для визначення ролі кожного учасника події та надання їх діям об’єктивної юридичної оцінки», - зазначив начальник Кременчуцького районного управління поліції Іван Жук.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Полтавська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

"За минулу добу обстрілів м. Харків не зафіксовано. ▪️ Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 15 населених пункті...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Берислав, Білозерку...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв ві...

X