Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Обдурили учасників АТО і нажилися майже на 7 млн грн – на Тернопільщині судитимуть 4-ох аферистів

На Тернопільщині на лаву підсудних потрапили 4-ро шахраїв, які обманувши ветеранів АТО, розбагатіли майже на 7 мільйонів гривень.

Нагадаємо, історія тягнеться ще із 2019 року. У Тернопільській області викрили зловмисників, які привласнили понад 7 млн ​​гривень, призначених для учасників бойових дій.

Слідство встановило, що троє місцевих мешканців підшуковували учасників АТО й пропонували їм оформити інвалідність для отримання пенсій. Окрім того, що документи оформлялися "липові", при цьому шахраї ще й привласнювали соціальні виплати.

Аферисти брали нотаріальні довіреності, щоб укладати угоди від імені атовців. Зацікавлені громадяни довіряли зловмисникам і діяли за їх вказівками: збирали необхідні документи, відкривали банківські рахунки і передавали аферистам.

Готовий пакет документів шахраї пересилали своєму спільнику в Київ, який через медустанови оформляв довідки з "липовими" діагнозами. Насправді учасники бойових дій не мали захворювань, вказаних у медичній документації, які б надавали підстави для встановлення групи інвалідності.

Потім, з підробленими документами учасники АТО проходили в Тернополі медико-соціальну експертну комісію для встановлення інвалідності.

Після надання інвалідності 3-ої групи, бійці повинні були отримувати одноразову грошову допомогу в розмірі понад 400 тис. гривень і щомісячну пенсію. Однак виплати осідали в кишенях шахраїв, адже учасники АТО при оформленні документів передали їм реквізити своїх банківських рахунків і доступ до них. Люди навіть не здогадувалися, які суми надходили на їх "електронні гаманці".

Наразі встановлено 16 атовців, виплати яких присвоїли.

Загальна сума збитків становить понад 6,8 млн грн. З метою їх відшкодування на майно підозрюваних накладено арешт. Завдяки своєчасним і злагодженим діям правоохоронців вдалося попередити заволодіння ще 6 млн грн державних коштів.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Тернопільська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: Є уточнена інформація щодо жертв удару по Синельниківщи...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "Жахливий ранок. Троє загиблих дітей на Синельниківщ...

Внаслідок операції ГУР у взаємодії з Повітряними силами знищено бомбардувальник Ту-22МЗ, який сьогодні запускав ракети по Україні Од...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "За добу ударів по м. Харків не зафіксовано. Артилерійсь...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Інженерн...

X