Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

З місця події: підозрюваний у держзраді Медведчук прибув до Офісу генпрокурора. ВІДЕО

Проросійський народний депутат, лідер ОПЗЖ  Віктор Медведчук прибув на допит до Офісу генпрокурора у Києві.

Про це журналісти «Магнолії-ТВ» дізналися з місці події.

Під будівлю прокуратури на Печерську прибули також його соратники по партії ОПЗЖ, зокрема Вадим Рабінович та Ілля Кива, які висловилися на захист Медведчука.

Сам політик відмовився детально коментувати підозру на свою адресу.

«Я цю підозру не читав. Мені її не вручали. І я не готовий сьогодні розмовляти поки з приводу того, що мені намагається вручити Генпрокуратура. Я це розцінюю як дії, скеровані в якості політичних репресій щодо мого переслідування, щодо яких пан Зеленський мені погрожував ще у 2019 році. Це поступово реалізується через правоохоронну систему. На жаль, хочу відзначити, що окремі правоохоронні органи пішли на це. Безумовно ознайомлюся із підозрою. Зі мною будуть адвокати, які будуть здійснювати професійний захист», - зазначив Медведчук.

За його словами, про обшуки він почув, коли перебував з дружиною за межами Києва.

«Коли вчора проходили обшуки (чому я сьогодні і зявився) мене не було в Києві. Ми із дружиною знаходилися за межами Києва, ми до кінця неділі поїхали у сусідню область. Коли дізналися у другій половині дня, що проходять обшуки, ми зранку виїхали сьогодні і повернулися назад. Звичайно,  я не збираюся ні від кого переховуватися, в тому числі і від Генрокурора, СБУ і решти правоохоронних органів. Я готовий захищатися, так я не відчуваю ні в чому своєї вини і вважаю, що все, що зараз відбувається, це результат політичних репресій, тиск на мене, як голову політради партії, людини, дії якої по тим чи іншим причинам не підходять владі», - підкреслив політик.

Щодо родовища у прикерченському шельфі, розробку якого саме Медведчук, згідно з даними СБУ та Офісу генпрокурора, фактично передав окупантам, то політик каже, що жодного стосунку до цього не має.

«Я не знаю, що це за родовище і ніякого відношення до нього не маю», - сказав він.

Те, що обвинувачення оголосили широкому загалу, політик вважає тиском на себе.

«Якщо Генпрокурор і голова СБУ вважають, що можуть оголошувати подібні речі на брифінгу чи на прес-конференції, я розцінюю це як тиск на слідство і на суд. Я би не став це робити, поки не ознайомлююся із тим, що сьогодні мені намагаються «повішати» чи інкримінувати, бо те, що я чув із ЗМІ, поки не вміщується в моїй голові», - зазначив він.

Медвечук також заявив журналістам, що прибув на допит, планує ознайомитися із підозрою і готовий навіть до арешту.

«Звичайно, я готовий. Звичайно, я знаю характер влади, зловживання владою. Я хочу сказати, що готовий до будь-якого результату, але вважаю, що це незаконно і що це буде грубим порушенням і норм Конституції, і норм кримінально-процесуального законодавства, тому що для цього немає ніяких підстав. Я стверджую і буду це доводити», - запевнив Медведчук.

Нагадаємо, Віктора Медведчука та Тараса Козака підозрюють у державній зраді. Мовиться про замах на розграбування національних ресурсів в українському Криму.

Підприємство, підпорядковане Медведчуку, "Нові проєкти" володіло дозволами на розробку родовища "Глибока". Підозрюють, що з 2015 року – після окупації Криму – Медведчук передав всю документацію окупаційній владі.

Також Медведчука підозрюють у передаванні даних про ЗСУ через Тараса Козака російській стороні.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

17-річна Стефанія Тіленіна жила в прийомній родині на Харківщині у селі Лозівське. Коли почалося повномасштабне вторгнення Стефанія разо...

До відділення №4 (м. Зіньків) Полтавського районного управління поліції надійшло повідомлення від мешканців села Дамаска Зіньківської гр...

20 квітня о 14:00 на пункт зв’язку пожежно-рятувальної частини міста Яремче надійшло повідомлення про те, що на річці Прут в місті Яремч...

О 01:33 надійшло повідомлення про сильний дим у під'їзді у триповерховому житлового будинку у м. Львові на вул. Промислова, 16.  ...

О 21:55 рятувальники отримали повідомлення про пожежу в м. Львові на вул. Замарстинівська, на технічному поверсі десятиповерхового житло...

X