Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

З місця події: у Києві вночі палала пожежа у будинку Сікорського. ВІДЕО

У Києві вогнеборці ліквідували пожежу в історичній будівлі. Загорілося напередодні пізно ввечері на вул. Ярославів Вал, 15-А, що у Шевченківському районі столиці.

Займання сталося у 3-поверховій будівлі, нині вона нежитлова.

Охоронець розповів знімальній групі «Магнолії-ТВ», що у будинку влаштували прихисток безхатьки. Коли чоловік викликав пожежних, то бачив, як безпритульні тікали з палаючої будівлі.

Також охоронець додав, що дана споруда є архітектурною пам’яткою. У будинку колись проживав відомий авіаконструктор Ігор Сікорський. Однак будівля вже довгий час у занедбаному стані.

На місці пожежі працювали два екіпажі рятувальників. Вони встановили, що загорілося у підвалі, там горіло сміття на площі 30 кв. м. Втім, менш ніж за годину вогнеборцям вдалося приборкати полум’я.

За попередньою інформацією, постраждалих немає. Причину займання встановлюватиме слідство.

До слова, якраз 13 травня цього року Київська міська рада звернулась до уряду про передачу будинку Сікорського в комунальну власність міста.

Будівля перебуває на балансі Міністерства оборони. Столиця вже кілька років б’ється, щоб його передали місту для відновлення і створення там музею видатного авіаконструктора. Начебто США готові профінансувати відновлення садиби авіаконструктора, якщо Міністерство оборони України ухвалить рішення про початок реконструкції.

Раніше об’єднання громадських активістів, науковців та митців взялися відновити будинок Ігоря Сікорського в Києві та зробити в ньому музей авіації Museum Sikor Sky. Але поки що музей буде онлайн.

Більше подробиць  дивіться у блоці новин на телеканалі «ЧП.INFO» о 19:00.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

Шістнадцятирічна Ксенія Зелена, сімнадцятирічний Дмитро Горбунов та шістнадцятирічна Анастасія Похилюк, усі ці діти зникли на тимчасово ...

17-го лютого Аліна відпочивала з друзями на природі поблизу села Угриничі. Близько 14-ї години дівчина відійшла у ліс, однак назад не по...

15 травня о 03:57 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання квартири в дев’ятиповерховому житловому будинку, розташо...

О 15:02 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про займання будинку, розташованого на Береговій села Кудашівка Криворізького ра...

X