Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Суддя Чаус несподівано з’явився і розповів, що його не викрадали цього року. ВІДЕО

Екссуддя Микола Чаус, над загадковим зникненням якого ламають голову щонайменше у двох державах, раптом знайшовся.

Відповідне відео Чаус опублікував на своїй сторінці у новоствореному телеграм-каналі.

Чоловік заявив, що із ним все добре, але відмовився говорити, де зараз перебуває.

Колишній суддя розповів, що зараз почуває себе добре і поскаржився, що "дехто намагається спекулювати на його викраденні". При цьому він заявив, що його не викрадали у 2021 році.

«Викрадення дійсно було, але сталося воно не зараз, а у 2016 році. Відтоді мене постійно залякували розправою, змушуючи перебувати у Молдові», – зауважив екссуддя.

Чаус також звернувся до своєї дружини та дітей, вибачившись за те, що їм довелося пережити. Суддя багатозначно додав, що "так потрібно було зробити". Колишній суддя, якого в Україні звинувачують у хабарництві, подякував своїм друзям, які допомогли йому уникнути в'язниці.

Також суддя пообіцяв викрити своїх кривдників.

Чаус анонсував своє повернення до України, де разом з адвокатами хоче "дати відповіді на всі запитання", які цікавлять українське суспільство, НАБУ та ДБР.

Дружина екссудді Світлана Чаус підтвердила "Радіо Свобода", що на відео впізнала свого чоловіка, хоча той "на себе не схожий". Вона зізналася, що його викрали не в квітні 2021 року, а ще в 2016 році і шляхом залякувань змушували залишатись у Молдові.

"Впізнала, слава богу, що живий, але на себе не схожий. Інформація дуже сумнівна, тому що виходить, що він по своїй волі знаходився в ізоляції від своєї сім’ї та адвокатів", - сказала вона.

Адвокат Олександр Вишневий вважає, що слова Чауса недобровільні і його взяли в полон, пише "Українська правда".

"Те, що на відео людина, схожа на пана Чауса, сумнівів немає, але його заяви не є добровільними. У нас виник сумнів, що цей телеграм-канал створив пан Чаус. Він не вміє створювати телеграм-канали. Він говорить не так як завжди... Ми вважаємо, що його заяви недобровільні", - сказав він.

Нагадаємо, 3 квітня цього року стало відомо, що група невідомих озброєних чоловіків викрала суддю в центрі Кишинева. За даними МВС Молдови, суддю вивезли в Україну.

Президентка Молдови Мая Санду назвала неприпустимим той факт, що в країні викрали українського суддю Миколу Чауcа. МВС Молдови вже вдалося встановити особи частини організаторів викрадення Чауса і затримати одного підозрюваного.

Глава МЗС Дмитро Кулеба запевнив Молдову у непричетності України до ситуації з викраденням судді Миколи Чауса та запропонував створити спільну робочу групу з цього питання.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X