Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Зірвані дахи з будинків, зламані дерева, підтоплення і навіть град: в Україні панує негода. ВІДЕО

В Україні вирує негода: пройшли дощі, грози, в деяких регіонах накоїв лиха шквальний вітер, а подекуди ще й випав град.

Штормовий вітер в Україні залишив без електроенергії 8 населених пунктів в Дніпропетровській і Херсонській областях. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Внаслідок поривів вітру та гроз було знеструмлено 8 населених пунктів в 2 областях, а саме Дніпропетровська - 7 і Херсонська – 1. До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

А Херсонською областю пронісся потужний буревій. Ураган ламав дерева, позривав покрівлю із сотні будівель. Без дахів опинилися житлові будинки й сільський клуб у селищі Велика Лепетиха. Пошкодило покрівлю також на складах, фермах, господарських спорудах. У дитячому садочку вийшла з ладу підстанція. Збитки ще рахують, потерпілим надаватимуть допомогу з місцевого бюджету. Загалом шквальний вітер пошкодив покрівлі 107 будівель (96 приватних будинків, 3 школи, 2 ДНЗ, 2 амбулаторії, 3 будівлі сільських рад і 1 будинок культури).

"Жертв і постраждалих немає. Підрозділи ДСНС не притягувалися", - відзначили рятувальники.

У місті Жмеринка, що на Вінниччині, внаслідок інтенсивних опадів сталося підтоплення дворів. Для відкачування води залучалися підрозділи ДСНС. Наразі роботи завершені.

 

Негода наробила біди сьогодні і у столиці. Зокрема, внаслідок падіння дерев ускладнено рух транспорту на вулиці Січових Стрільців. Про це повідомляє Патрульна поліція Києва. Через деревопад  та підтоплення також  збився із своїх графіків рух тролейбусів та трамваїв. Крім того, через сильний дощ на дорогах Києва утворилися значні затори.

А у Львові випав рясний град завбільшки з горошину. Про це повідомляє “Сихів Медіа” у "Фейсбук". Очевидці діляться світлинами граду в мережі. На щастя, ніхто не постраждав, але люди скаржаться на шкоду, яку така погода завдала рослинам та господарству.

Тим часом на високогір’ї Карпат випав сніг. Про це повідомили на сторінці у Facebook Чорногірського гірського пошуково-рятувального посту.

“Станом на 07:30 на г. Піп Іван Чорногірський хмарно, падає сніг. Вітер південний, південно-східний 3-4 м/с. Температура повітря 0°С”, – йдеться у повідомленні.

Загалом по всій Україні  сьогодні грози, вдень, крім північних областей, місцями град та шквали 15-20 м/с (I рівень небезпечності, жовтий).

На завтра, за даними УкрГідрометцентру, у західних, вдень і в південних та східних областях пориви вітру 15-20 м/с (I рівень небезпечності, жовтий).

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

До Миргородського райвідділу поліції Полтавщини надійшла інформація від медиків, що з п’ятого поверху багатоповерхівки в Миргороді випал...

X