Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Плаваючі авто, вода у будівлях та розмиті дороги: Україну затопило після негоди. ВІДЕО

Україна оговтується від наслідків стихії, яка вже третій день поспіль вирує у різних регіонах.

Найбільше постраждала Львівщина. Через рясну зливу напередодні затопило місто Червоноград. За словами місцевих, у воді опинилася більше половини вулиць. Кажуть усе через засмічені стоки. А ще тут затопило лікарню, а у нещодавно відремонтованому приймальному відділенні не витримала дощу частина стелі.

Залляло водою також деякі житлові будинки, десятки присадибних ділянок та окремих вулиць на території  всього Червоноградського району.  У воді заглохли понад десяток авто,  господарям доводилося руками виштовхувати їх на сухе. Люди виклали у соцмережі відео підтоплень. Ліквідовують наслідки негоди комунальники та підрозділи ДСНС.

У воді опинилося також місто Ковель на Волині. Після зливи, яка пройшла напередодні, вулиці перетворилися на ріки. За словами місцевих вода подекуди сягала метра. А біля села Низкиничі через розмиту дорогу застряг автомобіль швидкої медичної допомоги, що прямував за викликом до хворого. Лікарів виручили рятувальники.

Накрила сильна злива і Рівне, місцями тут навіть випав град. Тут також плавали у воді  автівки  на дорогах, а через негоду утворилися великі затори.

Зруйновані покрівлі будівель, вибиті шибки, повалені дерева й стовпи електромереж, пошкоджені паркани – все це наслідки буревію у смт Велика Лепетиха, який супроводжувався сильною зливою та вітром на Херсонщині. На щастя, обійшлося без людських жертв. Жителі цього населеного пункту стали жертвами негоди і нині намагаються якнайшвидше відновити дахи будинків, адже сильні дощі в області не вщухають. На допомогу місцевим вирушили поліцейські.

Потерпали через негоду і Хмельниччина, Прикарпаття, Київщина та Кіровоградщина.

У Києві після потужної зливи напередодні серйозних підтоплень не зафіксовано, хоча  без сюрпризів не обійшлося. В деяких місцях, як от на вулиці Іллінській, 8 провалився асфальт, а разом із ним і авто. На Глибочицькому проїзді сталось обсипання ґрунту й падіння підпірної стінки. На щастя, ніхто не постраждав.

У «Київавтодорі» запевнили, що  дорожня служба столиці готова до негоди. Ще перед дощовим тижнем було дано завдання гідрослужбам працювати у посиленому режимі. Зокрема, комунальники очищають оглядові колодязі, чистять решітки зливостоків, ремонтують зливоприймачі. У місцях можливих підтоплень чергує техніка.

На Закарпатті після дощів прогнозують підвищення рівня води у річках на 1, а то й на 1, 5 метри. В мiсцях проходження сильних злив очікують формування значного схилового та мiсцевого стоку.

Укргідрометцентр попереджає, що негода у найближчі дні не вщухне. Практично весь тиждень Україну будуть заливати дощі, які припиняться тільки у п'ятницю. Температура впаде на кілька градусів і складе +18°...+20°. На Львівщині у четвер буде найхолодніше – до +14°.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічного Івана Бастрюкова. Хлопець зник у місті Куп’янськ, у серпні 2022 року, приблизно за місяць до звільнення...

Працівники поліції відділення №1 (місто Гадяч) Миргородського райвідділу поліції виявили у річці Псел поблизу Гадяча тіло людини без озн...

О 8:51 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в квартирі на другому поверсі п'ятиповерхового житлового будинку у м. ...

О 17:24 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання житлового будинку на вулиці Вартових Неба Шевченківського району м...

Минулих вихідних о 16:22 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення від свідків про те, що у  р. Чорний Ташлик неподалік с. Во...

X