Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Харків’янка викинула українські паспорти та облаяла Україну, коли її з дітьми не випустили за кордон. ВІДЕО

Скандальний перформанс влаштувала українка в аеропорту Харкова, коли прикордонники відмовилися випустити її із дітьми на відпочинок до Туреччини.  

Жінка зафільмувала, як викинула українські паспорти, висловлювалася образливо на адресу України, мало того – долучила до цього дійства дітей.

Про це стало відомо з відео, опублікованому у мережі. Інцидент стався 17 травня.

За словами жінки, вона вже вдруге не змогла вилетіти до Стамбулу, була змушена двічі купувати квитки через «певні причини українського законодавства».

Подію прокоментували у Держприкордонслужбі. Як зясувалося, розлючену жіночку з дітьми не пропустили, бо не мала дозволу від батька на вивіз дітей за кордон. Коли вона заявила, що батько — іноземець (у таких випадках дозвіл не потрібен), вона не пред'явила їхні свідоцтва про народження, де б це вказувалося.

На інцидент відреагував заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, який назвав це «перформансом і «брутальним випадком» через незнання українських законів, що не звільняє громадянку від обов’язку їх виконувати.

За словами Геращенка, за образи на адресу держави в Україні не передбачена відповідальність, водночас випадок не залишиться безкарним.

Тим часом інцидент викликав великий резонанс і обурення суспільства. Згодом жінка записала відеозвернення. У ньому харків'янка заявила, що її почали цькувати після випадку із паспортами. Поширене в ЗМІ відео, через яке розгорівся скандал, вона назвала фейком і нарізкою відеозаписів.

Також харків’янка потрапила до бази сайту "Миротворець" через "демонстративне публічне знущання з громадянства України, залучення малолітніх дітей до антиукраїнської акції, участь у  актах гуманітарної агресії проти України". Публікація про неї з'явилася на сайті.

Згодом стало відомо, що сьогодні вранці харків’янці врешті-решт вдалося виїхати за кордон вже за вже правильно оформленими виїзними документами на дітей. В аеропорт прибула поліція і вручила протокол за статтею про дрібне хуліганство і ухилення від нормального виховання дітей.

Жінці загрожує як мінімум штраф від 51 до 1700 грн, громадські чи виправні роботи і навіть адміністративний арешт.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X