Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Проєкт Меморіалу Голокосту «Бабин яр» фінансують російські олігархи, наближені до Путіна, - Мірошниченко. ВІДЕО

У фінансуванні створення Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр" є російський слід, бо його фінансують російські олігархи.

Про це народний депутат 7-го скликання, один із лідерів ВО «Свобода», Ігор Мірошниченко заявив в ефірі ток-шоу «Відкритим текстом» на телеканалі «ЧП.INFO».  

Політик вважає неприпустимою ситуацію, коли увічненням трагедії у Бабиному Яру опікуються люди, яких називають близькими до Володимира Путіна.

«Треба розуміти, що проблема не лише  в тому, що цей меморіал фінансують російські олігархи: і Фукс, і Хан, і Фрідман – це 3 російські олігархи, українського походження, наближені до Путіна, які заробляють кошти в Росії, нічого просто так робити не будуть», - сказав Мірошниченко.

До слова, є 2 проєкти створення меморіалу: приватний, який, вважають, фінансують російські олігархи і  який вже кілька років втілюється,  і державний, розроблений українськими вченими у 2017-2019 роках. Останній обговорюють українські та міжнародні експерти.

«Державна концепція меморіалізації музею Голокосту «Бабин яр» розроблена і передбачає вшанування пам’яті всіх. Безперечно, передусім євреїв. Голокост у Бабиному яру мав місце. В Бабиному яру і місце трагедії, яке було після Другої світової війни – Куренівської трагедії, яка виникла, до речі, через політику замовчування Голокосту в Совєтскому союзі. І всі ці речі розроблені у державній концепції, яка розроблена і має бути реалізована», - зазначив Мірошниченко.

Політик підтвердив, що донори готові виділити на меморіальний центр 100 млн доларів, втім оцінює реалізацію приватного проєкту за кошти російських бізнесменів як загрозу національній безпеці.

«Який зиск із приватної концепції? Хочуть витратити олігархи справді щонайменше 100 млн доларів. Принаймні, вони задекларували цю ціну. Бачення трагедії Бабиного яру з Кремля воно абсолютно відрізняється від того, що насправді відбулося у Бабиному яру, з точки зору українців. Для росіян надзвичайно важливо виставити українців антисемітами, а українських націоналістів, яких нацисти знищували, посібниками нацистського режиму. Про це говорять і ті, хто фінансує приватний проєкт музею Голокосту «Бабин яр», і безперечно Кремль. Поширення російських наративів – це головне завдання у цьому приватному проєкті», - наголосив політик.

Повну версію програми дивіться на нашому ютуб-каналі "Магнолії-ТВ" за посиланням https://youtu.be/vzdcMGt7xBc

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічного Івана Бастрюкова. Хлопець зник у місті Куп’янськ, у серпні 2022 року, приблизно за місяць до звільнення...

Працівники поліції відділення №1 (місто Гадяч) Миргородського райвідділу поліції виявили у річці Псел поблизу Гадяча тіло людини без озн...

О 8:51 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в квартирі на другому поверсі п'ятиповерхового житлового будинку у м. ...

О 17:24 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання житлового будинку на вулиці Вартових Неба Шевченківського району м...

Минулих вихідних о 16:22 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення від свідків про те, що у  р. Чорний Ташлик неподалік с. Во...

X