Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Важкохворого українця Яцкіна засудили до 11 років суворого режиму в окупованому Криму, – Денісова

Підконтрольний російській окупаційній владі так званий “Верховний суд Криму” визнав українця Івана Яцкіна винним у “держзраді” та засудив до 11 років позбавлення волі.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Telegram.

“Сьогодні вчергове підконтрольний російській окупаційній владі так званий “Верховний суд Криму! оголосив незаконний вирок громадянину України Івану Яцкіну за сфабрикованою кримінальною справою за нібито збір та передачу Україні інформації, що становить державну таємницю Росії. Івана Яцкіна засудили до 11 років позбавлення волі з відбуванням покарання у колонії суворого режиму, та після закінчення строку один рік обмеження волі адміністративного нагляду”, – йдеться у повідомленні.

Денісова зазначила, що незаконний вирок так званого “суду” є демонстрацією системних політичних репресій окупаційної влади стосовно громадян України, які вільно висловлюють проукраїнську позицію на території тимчасово окупованого Криму.

Також українська омбудсменка закликала міжнародну спільноту відреагувати на незаконне судилище та посилити тиск на РФ задля захисту прав українців які залишилися проживати на території тимчасово окупованого Криму та звільнити усіх незаконно утримуваних країною-агресором громадян України.

Закликали світ відреагувати на вирок Івану Яцкіну в Криму і у МЗС України.

«Важкохворого українця Івана Яцкіна, затриманого в Криму в 2019 році, за надуманими звинуваченнями, російські окупанти засудили до 11 років колонії суворого режиму. Російські силовики знущалися над ним, підірвали здоров'я і постійно шукали приводи для недопуску українських консулів і незалежних адвокатів», – написала у Twitter перша заступниця голови МЗС України Еміне Джеппар.

Вона засудила «незаконний вирок» і закликала міжнародне співтовариство відреагувати на «грубі порушення прав людини в окупованому Криму».

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Мар’яно Гарсіа Калатаюд – громадянин Іспанії. Майже все життя чоловік прожив на своїй батьківщині, але у 2014 році він переїхав до Украї...

Анатолій Левченко відомий у Маріуполі театральний режисер. Чоловік за останні два роки пережив справжнє пекло і тепер навіть не знає, що...

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

X