Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Від завтра Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю

Через умисне затримання літака авіакомпанії Ryanair і білоруського опозиціонера Романа Протасевича, який був на борту, Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю з 26 травня.

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль написав у своєму Telegram-каналі.

"З 00:00 26 травня Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю. Тільки що на позачерговому засіданні уряд доручив Мінінфраструктури, Державіаслужби і ДП "Украерорух" вжити для цього необхідних заходів", - написав Шмигаль.

Крім того, українським авіакомпаніям і літакам буде заборонено виконувати польоти в повітряному просторі Білорусі.

Державна прикордонна служба також отримала доручення припинити оформлення пасажирів, які прямують з Білорусі або в Білорусь, в митних пунктах аеропортів.

Шмигаль зазначив, що ситуація з примусовою посадкою літака компанії Ryanair в Мінську є порушенням Конвенції про міжнародну цивільну авіацію.

З його слів, рішення Кабміну направлено на забезпечення безпеки польотів і пасажирів.

На рішення України вже відреагували у Білорусі. Посольство Білорусі направило в Міністерство закордонних справ України ноту протесту через припинення авіасполучення між країнами. Таке рішення назвали "обурливим", Мінськ сподівається, що його скасують.

Нагадаємо, 23 травня білоруські диспетчери повідомили про мінування літака авіакомпанії Ryanair, який прямував з Афін (Греція) до Вільнюса (Литва), щоб домогтися вимушеної посадки в Мінську.

Після посадки в Білорусі правоохоронці затримали засновника опозиційного каналу NEXTA в Telegram Романа Протасевича і його дівчину.

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що примушувати до посадки в Мінську рейс "Афіни - Вільнюс" було категорично неприйнятно, а будь-які порушення правил міжнародного транспортного сполучення повинні мати наслідки.

Міністерство закордонних справ України вимагало звільнити затриманого білоруського опозиціонера і журналіста Романа Протасевича.

Міжфракційне об'єднання Верховної Ради "За демократичну Білорусь" виступило за припинення дипломатичних зв'язків з Білоруссю через затримання Протасевича.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Об 11:00 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про займання в одному з помешкань багатоповерхівки, розташованої на вулиці Покр...

Ми розшукуємо чотирнадцятирічну Вікторію Пушкар. Двчинка мешкала на лівобережжі Херсонщині у селищі Абрикосівка, яке залишається в окупа...

Ми розшукуємо Андрія Панаріна. Хлопець зник у лютому 2023 року і за весь цей час про нього не було жодної звістки. Андрій жив на лівобер...

О 18:51 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що у пров. Козацький в с. Говтвянчик Полтавського району у колодязь без ...

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

X