Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

На ліквідацію аварії на Антоновича необхідно 3 доби, - «Київтеплоенерго». ВІДЕО

На усунення наслідків аварії у Києві на Антоновича потрібно 3 доби. На місці прориву теплотраси, що поблизу ТРЦ Ocean Plaza, вже прибули бригади «Київтеплоенерго», які мають зайняти ремонтними роботами.

Про це повідомив начальник відділу по експлуатації теплових мереж КП «Київтеплоенерго» Олександр Пелипишин.

«Зараз ми почнемо ремонті роботи, нам потрібно розкопати дану ділянку, визначитися із об’ємом і там буде видно. Близько 3-ох діб нам необхідно буде на ці роботи», - сказав він.

Нагадаємо, прорив трапився у четвер, 27 травня о 12:41 поблизу ст. Либідська біля ТРЦ «Оcean Plaza». Вода раптово заповнила усю проїжджу частину. Аварійна бригада, яка була на чергуванні поблизу, оперативно почала відкачувати воду та локалізували витік води.

За словами чиновника, аварія трапилася під час чергового гідравлічного випробування теплових мереж при підготовці до наступного опалювального сезону.

« На даній ділянці такі випробування проводилися, внаслідок випробування цієї ділянки стався прорив тепломережі, ці випробування проводяться, щоб виявити вузькі місця, де в нас є проблеми, щоб відремонтувати ці ділянки теплових мереж, щоб в нас таких подій в опалювальний сезон не було», - зазначив Пелипишин.

На думку чиновника, випробування пройшли прогнозовано і безпечно. Загрози роботі метро немає.

« Під час випробування до підняття тиску було вжито всіх необхідних заходів, знаючи цю проблемну ділянку, був перекритий Ocean Plaza, дорога була теж перекрита для того, щоб убезпечити мешканців міста Києва від можливих негараздів. Все пройшло безпечно, але, на жаль, з витоком води на поверхню. Це повязано з терміном експлуатації цього трубопроводу», - додав він.

За словами чиновника, ця ділянка теплових мереж побудована ще у 1987 році.  Зараз проводяться гідравлічні випробування по всьому місту Києву в різних місцях. І загальна кількість будинків, у яких немає гарячої води, становить понад 2500.  

У «Київтеплоенерго» також прокоментували минулорічну аварію, яка сталася 13 січня 2020 року фактично на цьому ж місці -  тоді біля ТРЦ Ocean Plaza прорвало трубу з окропом. Через порив труби на дорозі поруч з торговим центром маршрутка провалилася під асфальт. Пасажирів довелося евакуювати.

В результаті масштабного пориву біля Ocean Plaza гаряча вода з тепломережі потрапила до магазину «Ашан» і на перший поверх ТРЦ. Деякі люди отримали опіки.

«Це був зимовий період з низькими температурами, і тоді ми поміняли пошкоджену ділянку трубопроводу довжиною у 23 метри, але у зв’язку з тим, що потрібно було відновлювати теплопостачання не вдалося замінити іншу ділянку трубопроводу. Якраз при проведенні гідравлічних випробувань ми сподіваємося, що вдасться замінити пошкоджену ділянку тепломережі», - додав Олександр Пелипишин.

Більше подробиць дивіться у блоці новин на телеканалі «ЧП.INFO» о 19:00.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

20 квітня о 14:00 на пункт зв’язку пожежно-рятувальної частини міста Яремче надійшло повідомлення про те, що на річці Прут в місті Яремч...

О 01:33 надійшло повідомлення про сильний дим у під'їзді у триповерховому житлового будинку у м. Львові на вул. Промислова, 16.  ...

О 21:55 рятувальники отримали повідомлення про пожежу в м. Львові на вул. Замарстинівська, на технічному поверсі десятиповерхового житло...

Небайдужі мешканці повідомили до Служби порятунку «101» про песика, що впав у комунікаційний колодязь на вулиці Павла Полуботка Чечелівс...

21 квітня о 03:04 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання будинку, розташованого на вулиці Українській села Саксаг...

X