Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Вибух на платформі та захоплення заручників: у київському метро пройшли антитерористичні навчання. ФОТО

У столичній підземці правоохоронці провели антитерористичні навчання. Вони пройшли в ніч на  28 травня на двох станціях метро.

Інформацію про тренування  СБУ оприлюднила на своїй сторінці у "Фейсбук" заздалегідь і попередила, що вони пройдуть  у Шевченківському районі за участі підрозділів Нацполіції, Нацгвардії, ДСНС та органів державної влади.

За сценарієм навчань, терористи здійснили вибух на платформі станції метрополітену і захопили "заручників" у двох вагонах метро. Внаслідок цього в підземці було поранено кілька десятків осіб, їх роль виконували курсанти академії СБУ, пише «Суспільне».

Рятувальники підіймали поранених на ношах на поверхню. Біля входу в метро працівники екстреної медичної допомоги розгорнули намет, де з представниками Червоного Хреста розподіляли поранених за ступенем тяжкості та надавали меддопомогу.

В цей час біля станції метро чергували працівники Нацполіції та Нацгвардії, а рух транспорту в цей час поблизу станцій метро був перекритий.

На станції метро "Майдан Незалежності" спецпризначенці "Альфа" провели спецоперацію – звільнили заручників та затримали терористів. Знімати цю операцію журналістам не дозволили.

За словами першого заступника начальника ГУ СБУ в м. Києві та Київській області Євгенія Айдемського, завданням спецслужб було нейтралізувати групу "терористів", які взяли в заручники пасажирів поїзда.

"Основна мета навчань – це вдосконалення навичок затримання злочинців, переговорної процедури, ліквідації наслідків терористичних дій – усі суб'єкти антитерористичної операції впоралися зі своїм завданням", – зазначив Айдемський.

За його словами, СБУ планує і надалі продовжувати такі навчання.

До слова, наразі СБУ проводить антитерористичні навчання по всій території України.

Так, на Одещині військові відпрацьовували алгоритм протидії диверсійно-терористичним групам у місті Южне. На Херсонщині СБУ "виявляла та нейтралізовувала" умовних диверсантів, які за задумом таємно проникли на територію регіону та планували здійснити низку вибухів на стратегічно важливих підприємствах. А у Сумах тероборонівці тренувалися захищати адмінбудівлю.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

О 06:28 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Успішна селища міського типу Васильківка Синельниківського ...

Сьогодні о 02:03 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в триповерховому житловому будинку, розташованому на вулиці ...

17-річна Стефанія Тіленіна жила в прийомній родині на Харківщині у селі Лозівське. Коли почалося повномасштабне вторгнення Стефанія разо...

До відділення №4 (м. Зіньків) Полтавського районного управління поліції надійшло повідомлення від мешканців села Дамаска Зіньківської гр...

X