Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Засудили за один патрон: Стерненку пом’якшили вирок

Одеського активіста Сергія Стерненка, колишнього лідера одеського «Правого сектора» визнали винним за двома статтями у справі про викрадення і напад на Сергія Щербича та незаконне зберігання зброї, але за ґрати активіст не потрапить.

Таке рішення ухвалив Апеляційний суд Одеси  сьогодні, 31 травня після розгляду оскарження вироку.

Суд дійшов висновку, що Приморський суд Одеси законно ухвалив вирок Стерненку щодо незаконного поводження зі зброєю. Про це під час оголошення вироку за апеляцією Стерненка повідомив один із членів суддівської колегії.

Водночас суд врахував суперечності в експертизі і дійшов висновку, що стартовий пістолет, який вилучили в Стерненка, не є вогнепальною зброєю. Але боєприпасом визнали один патрон, виявлений у активіста при обшуку.

За версією суду - «зберігання 1 патрону могло становити небезпеку бо Стерненко активно брав участь у акціях протесту».

«По факту це судимість за 1 патрон», - написав Стерненко у своєму телеграм-каналі.

Таким чином суд задовольнив апеляційну скаргу в частині визнання Стерненка винним у зберіганні боєприпасів і засудив Стерненка до 3-ох років тюрми, але тут же пом’якшив вирок і  звільнив від ув’язнення за статтею 263 з випробувальним терміном в один рік і поклав на нього спеціальні обов’язки.

Попри це, суд не погодився з доводами захисту обвинувачених щодо недоведеності їхньої провини за статтею 146 – «викрадення». Хоча судді визнали, що потерпілий Сергій Щербич «фактично змінив свої показання», дані в апеляційній інстанції, порівняно з попередніми свідченнями, і не зміг цього пояснити.

За висновками суддів, неточності показань потерпілого в цій частині справ не спростовують висновків суду попередньої інстанції.

Заяви обвинувачених про те, що Щербич мав ідеологічні мотиви свідчити проти них, суд назвав «голослівними». Втім, за цією статтею термін притягнення до відповідальності вже минув, через що в першій інстанції Стерненка та Демчука за нею звільнили від покарання.

Також суд дійшов висновку, що у Стерненка не було корисливих мотивів при скоєнні злочину за статтею 146 Кримінального кодексу.

Водночас Апеляційний суд виправдав Стерненка за статтею незаконно засудили за розбій, і він підлягає виправданню за цим епізодом.

Нагадаємо, у лютому Приморський районний суд Одеси засудив колишнього керівника відділення "Правого сектору" в Одесі Сергія Стерненка до 7 років і 3 місяців позбавлення волі за розбійний напад та незаконне поводження зі зброєю з конфіскацією половини його майна.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Одеська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

"За минулу добу обстрілів м. Харків не зафіксовано. ▪️ Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 15 населених пункті...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Берислав, Білозерку...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв ві...

X