Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Вбила домашнього тирана під час самооборони: обвинувачена із Дніпра буде скаржитися до ЄСПЛ, - адвокатка. ВІДЕО

33-річну Марину Полях із Дніпра, постраждалу від домашнього насилля, звинувачують у навмисному вбивстві домашнього тирана. Адвокати обвинуваченої наполягають, що це була самооборона.

26 травня у Дніпрі відбулась акція на підтримку Марини Полях, а 27 травня - суд у справі.

Прокурори наполягають на жорстокому покаранні для жінки. Захисники звинувачують прокурорів у спробі не просто засадити у в’язницю жертву домашнього насилля, але й навішати на неї обтяжливі обставини.

Про це заявила адвокатка обвинуваченої Юлія Сегеда.

Нагадаємо, історія Марини розпочалася ще у 2019 році. Вона 2 роки потерпала від домашнього насилля та регулярних побоїв свого співмешканця та регулярно благала правоохоронців про допомогу.

Черговий напад агресора на жінку завершився трагедією. Як запевняє пані Марина, вона хотіла захистити себе та доньку, під час конфлікту схопилася за ножа, аби відлякати кривдника. Але той навпаки накинувся на її ніж.  Жінці загрожує ув’язнення строком від 7 до 15 років.

За словами адвокатки, її підзахисна 22 рази зверталася до поліції із заявами про насильство з боку колишнього співмешканця. Було складено 16 адмінпротоколів, проте через недоліки суд повертав їх на доопрацювання. Оскільки поліція їх не допрацьовувала, справи закривалися.

Судді 14 разів виносили постанову про примусовий привід нападника, але жодного разу це не було виконано. Лише один раз адміністративне провадження закінчилося штрафом для кривдника. Мало того, відомо, що чоловік був судимий, на випробувальному терміні і представляв реальну загрозу потерпілій.

Адвокатка заявила, що вони будуть звертатися до Європейського суду з прав людини через бездіяльність правоохоронців.

«Ця справа у будь якому обвинувальному випадку вона піде до ЄСПЛ, бо це дуже інтересний кейс. В цьому кейсі зібрані і численні звернення до поліції і численні постанови суду про примусовий привід, і неодноразова судимість кривдника, і безвихідність та беззахисність Марини, яка змушена була себе захищати сама», - підкреслила Юлія Сегеда.

В історії розбиралися наші журналісти. Більше подробиць дивіться у блоці новин на телеканалі «ЧП.INFO» о 19:00.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

Пані Олеся стоїть на руїнах власного будинку у селищі Мощун на Київщині і не стримуючи сліз розповідає як вже вдруге в житті її звільнил...

X