Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Розбірки на ринку «Столичний»: спецназ та нацгвардійці приборкали «тітушок». ВІДЕО

Під Києвом невідомі «тітушки» напали на ринок «Столичний».

Сьогодні вранці група озброєних чоловіків у балаклавах, касках і навіть бронежилетах, із дивними жовтими пов’язками на руці проникли на територію ринку. Вони привезли із собою драбини, сокири та кувалди і влаштували в одному із павільйонів погром. В хід пішли також димові пакети та петарди. 

На виклик оперативно прибули поліцейські, спецпризначенці, вибухотехніки та слідчі.

Спецназ у супроводі бійців Нацгвардії оточили периметр ринку. З павільйону вибігли десятки нападників, але до бійки з поліцією не дійшло.

Як повідомили у поліції, правоохоронцям вдалося взяти ситуацію під свій контроль, і вони забезпечують публічний порядок на ринку "Столичний".

Всі входи наразі заблоковано, а в адмінбудівлі ринку тривають слідчі дії. Доступ до вказаного приміщення зараз обмежений.

В поліції запевнили, що постраждалих внаслідок рейдерського захоплення немає.

За даними "Обозревателя", затримали не менш як 4-ох нападників. Загалом у "захопленні" брали участь не менш ніж 80 осіб у балаклавах, бронежилетах і кевларових касках.

Тим часом у Telegram-каналі ринку запевнили, що рейдерського захоплення не було, але ринок тимчасово припиняє свою роботу – до переукладення договорів між продавцями та орендодавцем і погашення заборгованості за комунальні послуги. Зазначено, що сторонами конфлікту є компанії "ОІЛСІ" і "РСПГ "Столичний" з одного боку та "Продовольчий хаб "Столичний" з іншого. Власників "Хабу" звинуватили в незаконному захопленні ринку в 2020 році.

До слова, ТОВ "Ринок сільськогосподарської продукції "Столичний" – об'єкт оптової торгівлі в Софіївській Борщагівці, реалізований у форматі багатофункціонального логістичного комплексу.

В поліції те, що сталося, називають конфліктом на тлі з'ясування прав власності. Найближчим часом обіцяють надати правову оцінку діям учасників конфлікту та прийняти рішення щодо притягнення їх до відповідальності.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

До Миргородського райвідділу поліції Полтавщини надійшла інформація від медиків, що з п’ятого поверху багатоповерхівки в Миргороді випал...

В результаті вибуху вибухонебезпечного предмету постраждав чоловік 1959 р.н. Подія трапилась на березі водосховища поблизу с. Мартове...

X