Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

В одеському дельфінарії дельфін вкусив дитину. ВІДЕО

В одеському дельфінарії «Немо» після шоу дельфін вкусив дитину.

Інцидент трапився у неділю, 6 червня, під час контактної програми, яка проходить після виступу морських тварин.

Після вистави глядачі спустилися до води, щоб зробити фото. Один хлопчик опустив руку до води, сподіваючись торкнутися дельфіна. Але ссавець, ймовірно, подумав, що йому дають рибу і несподівано вкусив хлопчика.

В результаті юного одесита відвезли в лікарню. Йому наклали шви.

"Всі поряд стояли, дельфіни до кожного підпливали стрибали, пищали, але мого схопили за руку. Хоча інші прямо обличчя підставляли, торкалися. Таблички висять тільки про те, що б у воду чогось не кидали, про руки нічого. З ними плавають, фотографуються в кінці. Тому це не нормально, в будь-якому випадку...", – написала мама потім  у соцмережах.

За словами жінки, адміністрація їй заявила, що у тому, що сталося, їхньої вини немає, бо дельфіни – дикі тварини, а батькам потрібно краще пильнувати за дитиною. 

Згодом адміністрація дельфінарію офіційно прокоментувала інцидент, пише телеграм-канал «Одеса.ІНФО». Там стверджують, що перед кожною виставою багаторазово звучить аудіо-оголошення про те, що суворо заборонено підходити близько до бортика басейну, опускати у воду руки.

«Перед даним інцидентом хлопчик махав перед дельфіном закритою долонею. І навіть на цьому відеофрагменті видно, що хлопчик повільно простягає перевернуту долоньку, а дельфін чекає ласощі. Тварина знає, що якщо йому щось простягають, він відразу отримає рибку прямо в рот», - йдеться в повідомленні.

За словами адміністрації, батькам потрібно краще стежити за власними дітьми, а підходити до тварин можна лише у присутності тренера, у спеціально відведених місцях басейну.

Втім згодом вже у коментарі журналістам власник дельфінарію Андрій Кисловський попросив вибачення у матері потерпілого. За його словами, інцидент — це упущення персоналу, пише ТСН.ua.

У дельфінарії додали, що в момент інциденту їхній працівник кудись відійшов, а мама знімала хлопчика.

«Тварина миролюбива і хороша, але це звичайні рефлекси під час годування, вони існують у кожної тварини. Дитина не винна, бо не розуміла, що відбувається. Питання вже до матері, яка, мабуть, також не розуміла і не давала собі звіту, що вона робила. І, звісно, найголовніше питання до нашого персоналу, який не попередив цього», — сказали в дельфінарії.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Одеська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X