Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Херсонщині потрапили за ґрати підозрювані у нічному нападі на оселю жінки. ФОТО

До поліції Херсонщини зателефонувала 38-річна жителька сел. Зеленівка. Жінка розповіла, що близько третьої ночі двоє невідомих зловмисників віджали в її будинку металопластикове вікно та проникли всередину.

Ройбійники побили заявницю, зв’язали їй руки, заволоділи ювелірними виробами з грошима та після цього втекли з будинку.

Потерпілій вдалося звільнитися й жінка одразу зателефонувала в поліцію. Оперативниками був проведений комплекс розшукових заходів й поліцейські встановили особи підозрюваних.

Як розповів начальник відділу управління карного розшуку обласного главку поліції Сергій Глигач, оперативники перевіряли осіб, які раніше притягувалися до відповідальності за скоєння аналогічних злочинів, та контингент, який веде антисуспільний спосіб життя.

Також були перевірені місця можливого збуту викрадених речей, встановлені ломбарди, які працювали в цілодобовому режимі в день пограбування та після цього.

В результаті, під час перевірки одного з ломбардів поліцейські виявили ланцюжок, схожий за описом на той, що поцупили зловмисники. Оперативники встановили особу, яка отримала фінансовий кредит під заставу ювелірного виробу. Ним виявився 33-річний житель Херсона, який тільки наприкінці березня цього року звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за скоєння грабежу.

Поліцейські встановили коло його знайомих та яким автомобілем він користується. За допомогою системи відеоспостереження «Безпечне місто» з’ясувалося, що даний автомобіль був помічений в день та час злочину неподалік від місця проживання потерпілої. Також оперативники встановили й інші обставини, що свідчили про причетність чоловіка до скоєння чергового грабежу. У підозрюваного та його 26-річного раніше судимого за крадіжку знайомого були проведені санкціоновані обшуки, в ході яких поліцейські виявили та вилучили ювелірні вироби постраждалої.

За  грабіж, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдав значної шкоди потерпілому, передбачена відповідальність в вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

За матеріалами ВК ГУНП у Херсонській області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Херсонська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X