Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Чернігівщині постане перед судом кримінальний авторитет «Камо Московський». ВІДЕО

Докази для обґрунтованого повідомлення про підозру отримали оперативники Департаменту стратегічних розслідувань,  теруправління стратегічних розслідувань в Чернігівській області та слідчі слідчого управління обласної поліції.

Зокрема, встановлено, що «вор в законі» прибув в Україну для встановлення та поширення власного злочинного впливу серед місцевого криміналітету та з метою уникнення кримінальної відповідальності.

5 січня цього року 58-річного громадянина Російської Федерації затримали українські правоохоронці. У встановленому законом порядку зловмисника помістили до Чернігівського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства.

Там він спробував створити власне кримінальне царство: почав впливати на інших утриманих осіб, контролювати «общак», налагоджувати нові зв’язки з представниками криміналітету, які перебувають на волі. Крім того, допомагав організовувати поставки наркотиків до закладу утримання.

Також відомо, що «Камо Московський» диктував дотримання «воровських законів», вирішував конфлікти між кримінальними «авторитетами» та підбурював інших вчиняти злочини.

31 березня 2021 року поліцейські за силової підтримки роти поліції особливого призначення та за сприяння керівництва Чернігівського ПТПІ провели санкціоновані обшуки в установі, де вилучили заборонені речовини.

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури та Офісу Генерального прокурора «Камo Московському» повідомили про підозру за встановлення або поширення злочинного впливу особою, яка перебуває у статусі суб’єкта підвищеного злочинного впливу, у тому числі у статусі «вора в законі» (ч. 3 ст. 255-1 КК України), та за незаконне придбання, зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у місцяx позбавлення волі (ч. 2 ст. 307). Це другий «вор в законі», що отримав повідомлення про підозру за нововведеною статтею.

24 червня поліція Чернігівщини завершила досудове розслідування, обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до суду. У разі доведення вини в суді чоловіку може загрожувати до 15-ти років позбавлення волі.

 © Чернігівська область: https://cn.npu.gov.ua/news/novini/slidstvo-zavershene-pered-sudom-postane-vor-v-zakoni-na-prizvisko-kamo-moskovskij/

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Чернігівська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення Розпочалася сімсот шістдесят п’ята доба широко...

За процесуального керівництва Купʼянської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення...

За даними слідства, 28 березня близько 15:20 російська армія вкотре обстріляла Херсон.   В зоні ураження снарядів опинилося...

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

X