Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Херсонщині поліцейські знешкодили угруповання серійних автовикрадачів. ВІДЕО

Перше повідомлення про незаконне заволодіння надійшло в поліцію у другій половині березня від мешканця мікрорайону «Корабел». Власник автомобіля «Chevrolet Aveo» повідомив, що залишив свій транспортний засіб на ніч на загальному подвір’ї багатоповерхівки, де мешкає, а вранці автомобіля вже не було.

Поліцейські переглянули камери відеоспостереження системи «Безпечне місто», встановили хронологію переміщення транспортного засобу по вулицях та з’ясували, що автомобіль десь «загубився» в мікрорайоні «Таврійський». Оперативники Херсонського райуправління поліції проводили необхідні розшукові заходи задля розкриття злочину та повернення угнаної автівки законному власнику.

Приблизно через місяць в поліцію надійшло ще одне повідомлення про незаконне заволодіння. Цього разу без автівки залишився власник «DAEWOO Lanos». В ході розшукових заходів поліцейські виявили автомобіль покинутим поблизу одного з перехресть за три кілометри від місця вчинення злочину. Як з’ясувалося, зловмисник вимушений був залишити автівку з-за її технічної несправності. Оперативники передивилися камери відеоспостереження, встановлені на сусідніх будівлях і в результаті отримали необхідні відомості, за допомогою яких згодом вийшли на злочинну групу, яка спеціалізувалася на незаконних заволодіннях автомобілів.

Як розповів заступник начальника обласної поліції Микола Цап, камери зафіксували, як неподалік від місця залишення автомобіля невідомий чоловік сів у «таксі». Поліцейські встановили таксиста. Він описав зовнішні ознаки свого пасажира і де останній вийшов. Оперативники зібрали усю цю наявну інформацію для відпрацювання.

Через деякий час впродовж кількох днів були зафіксовані ще два випадки незаконних заволодінь автомобілями «DAEWOO». В ході оперативно-розшукових заходів працівники поліції встановили, що кожного разу в районі скоєння злочинів був помічений пасажир таксі. Над розкриттям угонів працювала окремо створена група з числа оперативників управління карного розшуку обласного главку та Херсонського районного управління поліції. Так були встановлені місця, які часто відвідує громадянин. Серед них територія однієї з промзон міста та кілька індивідуальних гаражів.

Комплексом вжитих оперативних заходів правоохоронці з’ясували, що в гаражах перший час після незаконного заволодіння зберігалися угнані автівки. Згодом зловмисники  їх переганяли на територію складського приміщення, де на транспортних засобах кустарним способом змінювалися номери вузлів та агрегатів. А потім автівки за підробленими документами продавалися жителям інших областей півдня України. Організатора злочинної групи (пасажир таксі) разом із одним із своїх подельників поліцейські затримали якраз під час перегону для продажу переробленого «Chevrolet Aveo».

Наразі відомо, що незаконну діяльність організував 33-річний житель обласного центру. Він безпосередньо й скоював незаконні заволодіння. Для здійснення злочинів чоловік через Інтернет придбав спеціальне обладнання для відключення електронних засобів захисту автомобіля. А своє злочинне вміння він постійно удосконалював на власному автомобілі «DAEWOO» після переглядів відповідних відеороліків в мережі Інтернет.

До безпосередньої участі в незаконних заволодіннях організатор також долучив двох 24-річних херсонців, які здійснювали супровід угнаних авто, їх перегін та спостерігали за обстановкою в місцях скоєння злочинів. Один із них ще й підшуковував потенційних покупців. Участь в групі також брали ще троє херсонців, віком від 31 до 40 років.

В ході обшуків у зловмисників були вилучені речі та предмети, які підтверджують їх причетність до протиправної діяльності. Наразі організатору групи повідомлено про підозру.

Санкція статті передбачає покарання в виді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років. Вирішується питання про вручення підозри іншим учасникам злочинної групи та обрання їм запобіжних заходів. Слідчі клопотатимуть про поміщення зловмисників на час досудового розслідування під варту. Слідчі дії тривають

За матеріалами ВК ГУНП у Херсонській області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Херсонська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

В ніч на 29 березня, окупанти завдали чергового удару по Київській області. В одній з територіальних громад внаслідок падіння уламкі...

Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 20 населених пунктів Харківщини: Ветеринарне, Висока Яруга, Красне, Синьківка...

 67-річного чоловіка травмовано внаслідок падіння БпЛА в Пологівському районі Про це повідомив у телеграм-каналі голова Запорізь...

Чергова масована атака на область. Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: Пошкоджені кілька...

У ніч на 29 березня 2024 року противник завдав потужного ракетного-авіаційного удару по об’єктах паливно-енергетичного сектору України, ...

X