Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Запоріжжі у браконьєрів вилучили 5 тонн риби. ВІДЕО

На Запоріжжі оперативники УЗЕ припинили злочинну діяльність підприємств, які здійснювали незаконний вилов риби в Азовському морі.

Під виглядом науково-дослідних робіт правопорушники здійснювали лов бичку у промислових масштабах. У «браконьєрів» було вилучено понад 5 тонн риби.

У зв’язку із масовим нерестом риби, зокрема бичка,  промисловий вилов дозволено лише у певний період часу. Проте, суб’єкти господарювання знаходять методи та засоби для того, щоб продовжити вилов риби пропри існуючі заборони. Задля цього використовують корумповані зв’язки у профільних державних установах.

Так, оперативниками управління захисту економіки у Запорізькій області Нацполіції було встановлено, що риболовні підприємства, прикриваючи злочинну діяльність офіційними документами, отриманими від державного Інституту, здійснювали вилов морської риби. 

Під час досудового розслідування буде з’ясовуватися причетність до вказаних правопорушень і посадових осіб профільного відомства, які надали необхідну дозвільну документацію на вилов біоресурсів вищезазначеним суб’єктам господарювання.

Санкція ст. 249 (незаконне зайняття рибним промислом) КК України передбачає покарання у вигляді штрафу або обмеження волі на строк до трьох років.

За матеріалами ВК ГУНП у Запорізькій області. 

 

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Запорізька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X