Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Чернігівщині викрито угруповання, яке незаконно вирубувало та збувало ліс. ВІДЕО

Слідчі та оперативники викрили організовану групу, яка спеціалізувалася на систематичній незаконній порубці дерев з подальшим збутом викраденого на деревообробні підприємства.

Протягом останніх кількох місяців до поліції неодноразово надходили повідомлення про факти незаконної порубки дерев у лісах, захисних та інших лісових насадженнях Новгород-Сіверського району Чернігівщини.

У визначенні масштабів та конкретної локалізації нищення лісів суттєву роль відіграла інформаційна допомога Чернігівської облдержадміністрації. Звідти до поліції передали низку матеріалів супутникового моніторингу, здійсненого Державним космічним агентством України.

В усіх випадках поліцейські проводили ретельні огляди місць події. За фактами злочинів відкривалися та розслідувалися кримінальні провадження. Аналіз обставин скоєння крадіжок лісу вказував на ймовірну діяльність організованого угруповання зловмисників.

У процесі слідчої та розшукової діяльності поліцейські встановили ряд осіб, що підозрюються у спільних кримінальних діях. Також правоохоронці з’ясували структуру злочинного угруповання та розподіл ролей у ньому.

Так, четверо мешканців Новгород-Сіверського району віком від 30 до 51 року займалися незаконною заготівлею, перевезенням, зберіганням та збутом лісопродукції. Розвиткові злочинного бізнесу сприяв 45-річний посадовець одного з агролісгогспів області.

Викрадену деревину члени угруповання збували в межах району на приватні деревообробні підприємства, приховуючи незаконне походження товару. Для перевезення колод використовували транспорт невеликої вантажопідйомності, щоб не привертати зайвої уваги.

Поліцейські провели серію санкціонованих обшуків у фігурантів провадження. Було вилучено значні об’єми деревини, знаряддя скоєння злочинів, інші речові докази.

Слідчі поліції вручили повідомлення про підозри чотирьом зловмисникам. За такі діяння законодавство передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Триває досудове розслідування.

За матеріалами ВК ГУНП у Чернігівській області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Чернігівська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яносто третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

"За минулу добу обстрілів м. Харків не зафіксовано. ▪️ Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 15 населених пункті...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Берислав, Білозерку...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

X