Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Львові спецслужби України та США викрили міжнародне злочинне угруповання. ФОТО

СБУ у співпраці із правоохоронними органами США провела спецоперацію, в результаті якої припинило діяльність угруповання із виробництва підроблених документів. Зловмисники виготовляли високоякісні фальшивки, здебільшого ID-карти країн Європейського Союзу, а також інші дозвільні документи.

Встановлено, що злочинне угруповання діяло на території Львова. Зловмисники «спеціалізувалися» на виготовленні підроблених документів будь-якої складності, а свої послуги рекламували через анонімний сервер у мережі «Darknet».

Зазвичай, вони виготовляли фальшиві ID-карти, які давали змогу незаконно перетинати кордон різних країн. Їхніми клієнти здебільшого були нелегальні мігранти з країн Близького Сходу, які хотіли «легалізуватися» на території «західних країн».

Ділки виготовляли кілька десятків фальшивок на місяць. Після виготовлення підробки переправляли за кордон через водіїв міжнародних перевезень.

У межах відкритого кримінального провадження правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцями проживання фігурантів та у приміщеннях, де виготовляли підроблені документи, у ході яких виявлено та вилучено печатки, бланки, голограми, комп’ютерну техніку, задіяну в процесі виготовлення та збуту підроблених документів.

Відкрито кримінальне провадження.

Тривають слідчі дії.

Спецоперація проводилася кіберфахівцями та слідчими Управління СБУ у Львівській області за координації Департаменту кібербезпеки СБУ, а також за сприяння Іміграційної та Митної служби Міністерства внутрішньої безпеки США.

За матеріалами прес-центру СБУ

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Львівська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X