Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Рівненщині чоловіка судитимуть за безжальне вбивство цуценятка

Інцидент стався 10 серпня цьогоріч. Тоді 46-річний здолбунівчанин вирішив поквитатися із безпритульною собакою, яка напередодні наче б то на нього кидалася. Він хотів вистрелити у неї із пневматичної гвинтівки, однак промахнувся та поцілив у голову щеняти. Після цього, знову здійснив декілька пострілів та двічі попав у інше щеня. 

Злочинні дії побачили сусіди та одразу повідомили на спецлінію 102.  Поліцейські виявили загибле цуценя, а ще одне — лежало поранене неподалік. Потерпілого чотирилапого обстежили у ветклініці, де за допомогою рентгену виявили кулю та надали необхідну допомогу.

За описом очевидців поліцейські оперативно встановили зловмисника — 46-річного місцевого жителя. Пневматичну гвинтівку, яку він заховав на околиці міста під деревом, слідчий вилучив. 

За фактом жорстокого поводження, вчиненого щодо двох тварин було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 299 Кримінального кодексу України. У рамках кримінального провадження 46-річному жителю Здолбунова повідомили про підозру. 

Відповідно до акту ветеринарів за результатами розтину смерть тварини настала внаслідок травматичного пошкодження головного мозку, спричиненого кульовим пораненням. 

Підозрюваний у скоєному зізнався та під час проведення досудового розслідування активно співпрацював зі слідством, що і стало обставиною, яка пом’якшує покарання.

Слідчі відділення №6 (м. Здолбунів) зібрали необхідні докази, а кримінальне провадження із угодою про визнання винуватості та обвинувальним актом скерували до суду.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на  строк від п’яти до восьми років.

За матеріалами ВК ГУНП у Рівненській області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Рівненська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X