Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Двох озброєних та небезпечних близнюків затримала поліція Донеччини. ФОТО

Автомобіль з двома мешканцями Миколаєва зупинили на блокпості в Мангуші співробітники батальйону поліції особливого призначення «Харків» зі складу Об’єднаних сил.

Завдяки пильності та ретельному огляду бійці відразу помітили у машині зброю та миттєво зреагували, не давши зловмисникам шансу застосувати її. Із салону вилучено заряджений обріз рушниці, а також набір відмичок, 15 мобільних телефонів та численні квитанції з ломбарду на жіночі золоті прикраси.

В ході операції «Зброя та вибухівка» поліцейські отримали оперативну інформацію, що в районі Маріуполя може рухатися автомобіль з вибухонебезпечними предметами. Побачивши «Ладу» з сумнівними номерними знаками харківські поліцейські, які в рамках операції Об’єднаних сил несуть службу в Мангуші, зупинили транспорт для ретельної перевірки.

Коли водій відкрив дверці, правоохоронці помітили під його сидінням рукоятку рушниці. Зловмисник потягнувся вниз, але спецпризначенці випередили та затримали зловмисника, а також його брата-близнюка.

Обріз мисливської рушниці виявився зарядженим патронами 16 калібру та готовим до стрільби. На місце було викликано слідчо-оперативну групу Мангушського відділення поліції.

Як виявилося, 34-річні чоловіки рухалися з Миколаєва до Волновахи. Мету візиту на Донеччину пояснити не змогли. Але за них все розповів їх багаж – відмички, мобільники, документи про закладені в ломбард коштовні ювелірні вироби, а також – предмети для вживання наркотику із залишками забороненої речовини.

Наразі поліція встановлює походження вилучених предметів. Брати доставлені до відділення поліції. Встановлено, що обидва раніше судимі в Миколаївській області за розбій, а у теперішній час проходять підозрюваними у кримінальному провадженні за скоєння крадіжок.

Затримані перевіряються на причетність до вчинення аналогічних злочинів на території Донецької області.

За фактом вилучення зброї відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає до 7 років позбавлення волі.

За матеріалами ВК ГУНП у Донецькій області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Донецька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війн...

За процесуального керівництва Богодухівської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушен...

Протягом вчорашнього дня росіяни здійснили 31 обстріл прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 169 вибу...

Триває вісімсот третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксовано 87 б...

За процесуального керівництва Бериславської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом ...

X