Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Поліція знешкодила міжрегіональну групу торговців фальсифікованим алкоголем. ФОТО

Співробітники запорізької поліції викрили організовану злочинну групу з міжрегіональними зв’язками, члени якої налагодили незаконну схему з придбання, транспортування, зберігання та збуту фальсифікованого алкоголю на території Запорізької та Херсонської областей.

Встановлено, що до її складу входило четверо мешканців Мелітополя та Мелітопольського району від 34 до 46 років. Угруповання діяло з чітким розподілом і закріпленням ролей.

Найстарший з чоловіків, його лідер, організував діяльність підпільних цехів по масовому виробництву фальсифікованих лікеро-горілчаних напоїв із підробленими марками акцизного податку України під виглядом продукції відомих торгівельних брендів. Підпільне виробництво горілки  здійснювалось у  Мелітополі. А збували її через мережу торгівельних закладів у Запорізькій та Херсонській областях. Кожен з членів ОЗГ був закріплений за окремими торгівельними точками, до яких систематично постачали фальсифікат.

Поліцейські, за силової підтримки спецпідрозділу «Корд», провели понад 30 обшуків на території Запорізької та Херсонської областей за місцями мешкання фігурантів та у нежитлових приміщеннях.

За результатами обшуків викриті два працюючі підпільні цехи, з яких вилучене спеціалізоване обладнання, офісна техніка, підроблені марки акцизного збору, а також спирт загальною кількістю понад 4 тисяч літрів та  більше 1700 літрів готової фальсифікованої лікеро-горілчаної суміші. 

За результатами проведення комплексу спеціальних експертиз встановлено, що лікеро-горілчані напої є небезпечними для життя та здоров’я людини при її вживанні, а марки акцизного податку - підробленими.

Крім того, поліцейськими було проведено ще 9 обшуків за місцями мешкання фігурантів та місць зберігання фальсифікованих горілчаних виробів.

За результатами заходів, в одному з гаражів міста Запоріжжя, співробітники поліції виявили цех з повним циклом виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв з її подальшим розливом: спирт, знаряддя для розміщення фальсифікату, харчові домішки, пляшки для розливу готової продукції та більше 3200 літрів незаконної підакцизної продукції, з яких 3050 – спирт,  розлитий в пластикові ємності.

Всім чотирьом членам ОЗГ повідомлено про підозру. Найсуворіша санкція -  позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваним у вигляді тримання під вартою.

За матеріалами ВК ГУНП у Запорізькій області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Запорізька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Протягом дня росіяни здійснили 11 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 39 вибухів. Обстріл...

Триває сімсот вісімдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафі...

Про це очільник МВС України Ігор Клименко повідомив у телеграм-каналі: "Чернігів. Екстрені служби ліквідовують наслідки ракетних у...

За процесуального керівництва Білопільського відділу Сумської окружної прокуратури проводиться досудове розслідування за фактом порушенн...

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фак...

X