Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

ДБР викрила дві групи поліцейських, які торгували наркотиками оптом і вроздріб. ФОТО

Слідчі Теруправління ДБР Львова за сприяння ДВБ Нацполіції завершили досудове розслідування стосовно організованої злочинної групи з числа колишніх працівників одного з районних управлінь поліції у Львівській області.

Начальник оперативного підрозділу разом з трьома своїми підлеглими протягом 2020-2021 років продавали у Львові наркозалежним особам амфетамін, «солі», «Альфа PVP», героїн, метадон тощо.

Також колишні правоохоронці задля створення «показників» роботи фальсифікували кримінальні провадження. Вони підкуповували громадян, щоб ті брали на себе відповідальність за злочини, яких насправді не вчиняли.

Діяльність злочинної групи було припинено у травні 2021 року.

Також, слідчі Теруправління ДБР Мелітополя повідомили про підозру членам організованої групи, яка налагодили збут наркотиків великими партіями на території Запорізької області.

Відомо, що оперуповноважений одного з відділів Запорізького райуправління поліції організував масштабну схему зі збуту наркотичних засобів. До протиправної діяльності він залучив заступника начальника цього ж відділу поліції, свою дружину та знайомого.

З початку вони виготовляли наркотики самостійно - закупали сировину коноплі, висушували її, розфасовували на дози та продавали наркозалежним.

Надалі вирішили брати товар з речових доказів, до яких мав доступ заступник начальника відділу поліції.

Встановлено, що він підмінив 1 кг психотропної речовини PVP, що була вилучена в рамках кримінального провадження, на схожу суміш. Далі вони фасували наркотик на дози та збували своїм клієнтам.

Працівники ДБР зафіксували декілька фактів продажу вказаними особами наркотичних засобів на загальну суму майже 100 тис. гривень.

Наразі слідство перевіряє й інші факти незаконного заволодіння психотропними речовинами, що були речовими доказами, та їх збуту.

Санкції статей в обох випадках передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

За матеріалами прес-служби Державного бюро рослідувань

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

За процесуального керівництва Купʼянської та Чугуївської окружних прокуратур Харківської області розпочато досудові розслідування за фак...

Протягом вчорашнього дня росіяни здійснили 40 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 215 ви...

Триває сімсот дев’яносто дев’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі у Дергачах Хар...

Про це голова Харківської ОВА повідомив "10:51 1 травня м. Харків. Внаслідок обстрілу (https://t.me/synegubov/9281) пошкоджено 14 жит...

X