Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Чернігівщині іноземця підозрюють в організації каналу торгівлі людьми. ВІДЕО

Спікер: начальник відділу міграційної поліції ГУНП в Чернігівській області Антон Милосердов

Відділ міграційної поліції Чернігівщини спільно зі Службою безпеки України припинив діяльність міжнародної групи торгівців людьми. Ймовірного організатора, якого розшукував Інтерпол, затримали в Чернігові.

Правоохоронці встановили, що зловмисники вербували українських жінок для продажу у сексуальне рабство до Німеччини під виглядом працевлаштування на високооплачувану роботу.

За оперативними даними, до організації каналу постачання секс-рабинь за кордон причетний 29-річний громадянин однієї з країн Євросоюзу. Ця особа перебуває у міжнародному розшуку за скоєння кримінального злочину.

Зловмисник підшуковував кандидаток через особисті контакти та у популярних соціальних мережах. Орієнтувався на жінок, які мали фінансові труднощі, і пропонував нібито легальне працевлаштування в Європі. Отримавши згоду жінки, ділок покривав всі її витрати на оформлення документів для виїзду за кордон та переїзд до місця роботи. Таким чином, «заробітчанка» потрапляла у боргову залежність від свого майбутнього «роботодавця».

За кожну завербовану та переправлену за кордон жінку зловмисник отримував від своїх закордонних партнерів від 2-х до 3-х тисяч євро.

У результаті проведених оперативних заходів, правоохоронці запобігли незаконному переправленню за кордон трьох жінок з Чернігова. Організатора каналу затримали.

Подібний злочин карається позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років з можливою конфіскацією майна.

Нині триває досудове розслідування. Встановлюються всі особи, що можуть бути причетні до протиправної оборудки.

За матеріалами ВК ГУНП у Чернігівській області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Чернігівська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X