Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

О. Синєгубов: обстріли Харкова орками тривають, але тривають і контратаки українського війська

За минулу добу Харків і передмістя зазнали понад 70 ворожих обстрілів, зокрема з РСЗВ, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"За минулу добу російські окупаційні війська завдали близько 74 артилерійських та мінометних обстрілів, зокрема з реактивних систем залпового вогню по районах Олексіївки, П'ятихаток, Північного шосе, Білогородського шосе, Холодної Гори, Дергачів" (передмістя Харкова – ІФ), ст. метро академіка Барабашова, по центру міста Харкова", - написав Синєгубов у своєму телеграм-каналі.

За його словами, за ніч місто обстріляли близько 29 разів, при цьому, за інформацією Штабу оборони Харкова, активності ворожої авіації по обласному центру не спостерігалося, бомбометання не здійснювалося.

О 22:17 противник важкою системою залпового вогню "Смерч" пошкодив купол ТРЦ "Микільський", розташованого в центрі Харкова, з наступним обвалом усередині. На місці події працюють працівники ДСНС України.

О 22:19 унаслідок застосування противником системи залпового вогню "Смерч" постраждали житлові будинки на вулиці Пушкінській.

Синєгубов повідомив, що близько 5-ї ранку внаслідок обстрілів противником Північної Салтівки було пошкоджено газопровід, і близько третини жителів залишилися без газу.

"30% жителів міста залишилися без газу, на місці обстрілів утворилася пожежа газу, яка триває досі. Рятувальники посилено працюють на місці події", - написав Синєгубов.

Водночас Синєгубов зазначив, що ЗСУ йдуть у контрнаступ за багатьма напрямками в області.

"ЗСУ обороняють Харків, ідуть у контрнаступ за багатьма напрямками в області. Ворог деморалізований, знесилений і не чинить активних наступальних дій. Тому вдається до цинічних атак із повітря", - написав Синєгубов.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яносто дев’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі у Дергачах Хар...

Про це голова Харківської ОВА повідомив "10:51 1 травня м. Харків. Внаслідок обстрілу (https://t.me/synegubov/9281) пошкоджено 14 жит...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинили...

На оперативну лінію «102» надійшло повідомлення від 16-річного жителя міста Новояворівськ про те, що неподалік села Новий Яр на нього на...

X