Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Захисник Харкова на псевдо «Койот» розповідає про обстріли та затримання ворожого пілота

Околиці Харкова всіяні спаленою військовою технікою росіян. Вона вкрай небезпечна, адже її ніхто не розміновував, і прибрати її поки немає змоги. Проте українські захисники впевнено наближають день, коли від всього цього загрозливого загарбницького металобрухту не лишиться й сліду. Ми поспілкувалися з військовослужбовцями, які розповіли про бойові будні Міста-героя.

У цьому районі, колись тихому та дуже популярному серед рієлторів, сьогодні немає жодного вцілілого фасаду будинку. Знайти авто із вцілілим склом теж складно. Птахи вже не реагують на голосні звуки артилерійської канонади. Вони звикли до цього, як до нав’язливої банальності. Припорошені снігом, шифером та склом вулиці порожні, навіть, вдень, коли немає комендантської години.

«Тут стояла велика черга людей. Привезли м'ясо. Це була гуманітарна допомога. Міна лягла сюди під ноги. Дванадцять цивільних осіб – трьохсотих [поранених]. Одна жінка, яка була у черзі зі своїм чоловіком, загинула на місці. Ще одна міна прилетіла у дах магазина, і ще – всередину. Коли приїхали дві машини «швидкої допомоги», то нас ще раз накрили, коли ми надавали допомогу. Було поранено ще три особи. Взагалі, артилерійські обстріли тут щоденні» – розповів військовослужбовець Національної гвардії України «Койот».

Це був єдиний магазин, який на той час ще працював у районі (наразі зачинені всі). На місце обстрілу першими прибули гвардійці та почали надавати домедичну допомогу пораненим. Вони ж і викликали медиків, а також евакуювали постраждалих.

«Койот» має багатий бойовий досвід, пройшов «дорогою життя» під Маріуполем, воював на Донецькому та Луганському напрямку, проте сьогодні з болем дивиться на рідне місто, бо масштаби руйнувань просто шокують. Але ще більше дивує, що знаходяться особи, які допомагають ворогу.

«Деякі місцеві здають ворогу інформацію, де є скупчення людей, туди й летить, – поділився своїми спостереженнями «Койот». Він уточнив, що ворог найчастіше використовує у своїх злочинних цілях наркозалежних осіб, які зазнають важких фізичних мук через значні проблеми з отриманням замісної терапії у фронтовому місті, і тому їх легше схилити до зради. –

«Ловимо постійно. Все знаходиться у них телефонах. Фото, відео, листування у месенджерах. При них же і доволі великі суми коштів, як на людей, які не мають постійного джерела доходів, та мають важкі форми залежності»

Також «Койот» розповів, за яких обставин був спійманий підполковник повітряно-космічних сил РФ Криштоп. Нагадаємо, це його літак збили гвардійці над Харковом.

«Ми побачили світлові ракети, він [пілот] подавав сигнал, щоб його евакуювали. О другій ночі ми його відшукали та зупинили. Він був у їхньому камуфляжі, але намагався представлятися місцевим, якому немає, де жити. Знайшов десь у покинутих будинках сокиру. Був без вогнепальної зброї, але з гранатами, причому вусики були відігнуті. Тобто, мав намір захищатися, але був спійманий, був допитаний. Він – військовий до «мозку кісток». Того дня він скинув вісім бомб на Харків. Розумів куди кидає. Він – заступник командира частини, тобто все прекрасно розумів», – розповів військовослужбовець НГУ «Койот».

Оборонці Харкова кожного дня вступають у вогневий контакт із російськими окупантами. Вони відкидають ворожу піхоту та техніку на відстань, яка дозволяє адекватно реагувати на все менш активні спроби прориву, а також ефективно працювати по ній артилерією.

За матеріалами МВС України

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: Вдень ворог завдав ракетного удару по Одеському району. Наразі ...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️01:17 м. Харків. Окупанти завдали ударів «шахедами». Вна...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем опинилися Херсон, Анто...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій обла...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "▪️Цієї ночі в Павлоградському районі оборонці збили 5 ...

X