Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

За фактом розстрілу з танка 56 пенсіонерів у Старій Краснянці прокуратура відкрила провадження

За процесуального керівництва органів прокуратури Луганської області зареєстровано п’ять кримінальних проваджень за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 11 березня 2022 року з танка обстріляно приміщення будинку для людей похилого віку, розташованого на території селища Стара Краснянка Кремінської тергромади Луганської області. Внаслідок віроломних дій військовослужбовців збройних сил Російської Федерації та учасників контрольованих РФ НЗФ загинули 56 людей похилого віку, які проживали у закладі. Водоночас 15 людей, які залишились живими, окупанти незаконно позбавили волі та вивезли на тимчасово окуповану територію – у м. Сватове Луганської області.

У березні 2022 року військовослужбовці збройних сил Російської Федерації та учасники контрольованих РФ незаконних збройних формувань відкрили вогонь по мирних містах регіону – Рубіжне, Кремінна, Лисичанськ та смт Врубівка. Внаслідок обстрілів пошкоджено багатоповерхівки, житлові будинки та господарські споруди містян. Під час обстрілів тілесних ушкоджень зазнали три мешканця Луганщини, три особи загинули, серед яких один співробітник прикордонного органу.

Працівники ДСНС у ході розбирання завалів бомбосховища в районі ТОВ НВП «Зоря» у м. Рубіжне, виявили двох малолітніх дітей віком приблизно 1 та 5 років. Вони померли в кареті швидкої.

Такі дії становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, а саме ст. 51, 52 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року, які прямо забороняють напади на цивільне населення та цивільні об’єкти.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчим відділів поліції Сєвєродонецького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області.

Наразі правоохоронці вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил Російської Федерації.

Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua

За матеріалами Офісу Генерального прокурора України

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Луганська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X