Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Київщині зафіксовані руйнування у 35 з 69 громад, ситуація залишається складною, - Олексій Кулеба

У Київській області руйнування у 35 із 69 громад, Макарівська та Ірпінська громада - під обстрілами, обстріляна нафтобаза у Фастові, у Баришівській, Калитнянській та Великодимерській громаді Броварського району спостерігається виведення ворожих сил, повідомив голова Київської області.

Як написав голова ОВА у телеграм-каналі, на територіях області, залишених ворогом, часті випадки замінування території та споруд місцевих жителів.

"Щодня фіксується від 30 до 40 обстрілів російськими військами житлових масивів та соціальної інфраструктури Київської області. Руйнування зафіксовано у 35 із 69 громад області (50,7%). Критичні руйнування завдано у Бучанській, Ірпінській, Гостомельській, Бородянській, Макарівській, Великодимерській, Пісківській громаді", - йдеться у повідомленні.

Загалом це понад 550 об'єктів.

"Небезпечні напрямки: населені пункти вздовж Житомирської траси; Буча - Ворзель - Гостомель; Немішаєве; Дмитрівська громада; Макарівська громада; північ Вишгородського району; території деяких населених пунктів Баришівської, Калитнянської, Великодимерської громад Броварського району", - повідомив голова ОВА.

У Бучанському районі ситуація напружена, але контрольована. Так, Макарівська та Ірпінська громада, село Шпитьки - під обстрілами. Бородянська - заблокована, Гостомельська - тривали бої, Бородянська, Дмитрівська та Гостомельська - переміщення ворога, село Дмитрівки - міни, Немішаївська та Бучанська громади - ворог окопався.

У Броварському районі: Баришівська, Калитянська та Великодимерська громади - спостерігається виведення ворожих сил. Багато зруйнованої інфраструктури.

"Підрозділи ЗСУ ведуть оборонні дії та здійснюють успішні контратаки на окремих територіях району. Тим самим здійснюють активний і дієвий обстріл місць скупчення противника", - зазначили в ОВА.

Гуманітарна катастрофа, як і раніше, в Іванківській, Димерській та Поліській громадах Вишгородського району. Славутич - заблокований.

Також ворог вів обстріл нафтобази у місті Фастів.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

В ніч на 29 березня, окупанти завдали чергового удару по Київській області. В одній з територіальних громад внаслідок падіння уламкі...

Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 20 населених пунктів Харківщини: Ветеринарне, Висока Яруга, Красне, Синьківка...

 67-річного чоловіка травмовано внаслідок падіння БпЛА в Пологівському районі Про це повідомив у телеграм-каналі голова Запорізь...

Чергова масована атака на область. Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: Пошкоджені кілька...

У ніч на 29 березня 2024 року противник завдав потужного ракетного-авіаційного удару по об’єктах паливно-енергетичного сектору України, ...

X