Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Норвезька медіагрупа Amedia йде з росії через її агресію проти України

Норвезька медіагрупа Amedia йде з Росії, передаючи повний контроль над чотирма своїми друкарнями в РФ головному редактору "Новой газеты" Дмитру Муратову. Про це пише Інтерфакс-Україна.

У повідомленні на сайті Amedia зазначено, що у зв'язку з воєнною агресією Росії в Україні компанія не вважає за можливе продовжувати поліграфічний бізнес у РФ. "Новую газету" друкували в друкарнях компанії до припинення свого виходу у зв'язку з двома попередженнями Роскомнагляду.

"Amedia передає повний контроль над своїми російськими друкарнями лауреату Нобелівської премії миру Дмитру Муратову. Він здійснюватиме всі права акціонера на свій розсуд і матиме повний контроль над повсякденними операціями", - йдеться у повідомленні.

"Ми розглядали різні варіанти виходу з російського бізнесу за дуже обмеженого простору для маневру. Ми вважаємо, що це найкраще можливе рішення в обставинах, що склалися. Отже, поліграфічні компанії і в майбутньому зможуть залишатися важливими для незалежних ЗМІ в Росії", - заявив голова правління Amedia Андре Стойлен, чиї слова наведено у повідомленні.

Наголошується, що Amedia списала балансову вартість поліграфічного бізнесу в розмірі 38 млн норвезьких крон до нуля, а кошти від можливого майбутнього продажу друкарень підуть на підтримку незалежних ЗМІ в Росії.

У Amedia уточнили, що її дочірня компанія в РФ має чотири друкарні у повній власності і ще дві - у спільній з міноритарними акціонерами. "Компанія працює над рішенням із міноритарними акціонерами двох останніх друкарень, щоби група могла повністю піти з Росії", - йдеться в повідомленні.

Amedia є другою за величиною медіа компанією в Норвегії, володіє, зокрема, декількома десятками місцевих газет, друкарнями та агентством новин.

28 березня "Новая газета" призупинила свою роботу у зв'язку з двома письмовими попередженнями Роскомнагляду через відсутність маркування у НКО-іноагенту у матеріалах видання. У заяві редакції уточнюється, що "Новая газета" призупиняє випуск газети в мережах та на папері - до завершення "спеціальної операції на території України", демонстративно взяло у лапки видання причину такого рішення під шаблон російських ЗМІ, що контролюються цензурою. Два письмових попередження протягом 12 місяців можуть бути підставою для рішення суду про позбавлення ЗМІ реєстрації.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Протягом вчорашнього дня росіяни здійснили 10 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 33...

Триває сімсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: Є уточнена інформація щодо жертв удару по Синельниківщи...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "Жахливий ранок. Троє загиблих дітей на Синельниківщ...

Внаслідок операції ГУР у взаємодії з Повітряними силами знищено бомбардувальник Ту-22МЗ, який сьогодні запускав ракети по Україні Од...

X