Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Жоден із закатованих у підвалі села Шевченкове 6 чоловіків військовим не був, - Андрій Нєбитов

Встановлено особи українців, тіла яких було знайдено в підвалі села Шевченкове Броварського району Київської області, повідомив керівник поліції області Андрій Нєбитов.

"У селі Шевченкове Броварського району в підвалі виявлено тіла шести чоловіків, яких катували й застрелили. Особи п'яти вже встановлені", - сказав Нєбитов у відеоповідомленні на YouTube-каналі.

Начальник поліції області уточнив, що жоден із чоловіків, яких катували російські окупанти, не мав ніякого стосунку до територіальної оборони або яких-небудь військових структур. За словами Нєбитова, про одного зі знайдених є інформація, що в середині березня йому зателефонували й розповіли, що російські солдати знущаються з жінок неподалік залізничного полотна. "Він побіг туди, й більше його ніхто не бачив", - додав Нєбитов.

Начальник поліції Київської області розповів, що в підвалі також знайдено тіла двох братів, які не мали стосунку до військових формувань, російські солдати їх катували та застрелили.

"Ще один чоловік, тіло якого дістали з підвалу, того дня просто їхав селом на велосипеді, його застрелили", - додав Нєбитов.

"Усі ці факти підтверджують, що українців, місцевих жителів, які перебували в окупації, просто розстрілювали з автоматичної зброї. Не знаю, скільки ще ми знаходитимемо тіла загиблих українців, яких піддавали тортурам, але я впевнений, що кожен злочин буде задокументовано так, що не лише буде можливість притягнути винних до відповідальності за національним законодавством, а й буде жорстка відповідальність у Міжнародному кримінальному суді", - наголосив Нєбитов.

За його словами, слідчо-оперативні групи продовжують "зачистку" населених пунктів області, які перебували під окупацією.

Керівник поліції Київської області зазначив, що в майже 180 населених пунктах області, які перебували під окупацією російських військ, правоохоронці продовжують реєструвати воєнні злочини, скоєні РФ.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: Ворог атакував Одесу балістичними ракетами Внаслідок російської...

Триває сімсот дев’яносто восьма доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафікс...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "Окупанти обстріляли цивільну автівку та будинок — є загибл...

Вчора, о10:10 ворог обстріляв КАБами Харків. Пошкоджені будівля установи, гаражі, автівки, приміщення залізниці, залізнична станція. Пос...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій облас...

X