Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Від початку вторгнення рф СБУ виявила 100 ДРГ та 300 колаборантів. ВІДЕО

З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну СБУ виявила майже 100 ДРГ і затримала понад 300 колаборантів

За цей період завдяки втручанню української спецслужби було ліквідовано диверсійно-розвідувальну групу, що планувала здійснити замах на Президента України та вчинити диверсії у Києві та інших регіонах.

Робота з нейтралізації внутрішніх загроз державній безпеці триває 24/7, і лише за останні дні СБУ відпрацювала такі операції:

У Житомирській області:

нейтралізовано ворожу агентурну групу із 6 осіб. Колаборанти виступали на підтримку повномасштабної агресії РФ та закликали мешканців регіону приєднуватись до рашистів.

Крім того, вони виправдовували бомбардування українських міст і вбивства мирних людей. Поширювали дезінформацію щодо ситуації на фронті, у тому числі заперечували злочини окупантів у Маріуполі.

Зловмисники «розганяли» ворожу пропаганду у соцмережах і вели агітаційні бесіди з громадянами.

У Києві:

затримано двох мешканців, які «вибивали» у власника СТО автомобілі преміум-класу нібито для потреб українських військових. У разі відмови віддати їм ключі від автівок клієнтів станції, бандити погрожували підприємцю фізичною розправою.

Під час обшуків у одного зі зловмисників вилучено декілька одиниць автоматичної зброї з боєприпасами.

У Волинській області:

заблоковано незаконний збут партії бронежилетів і касок, які ввезли на митну територію України як гуманітарну допомогу. Загальна вартість продукції становила 18 тис. дол.

Наразі затримано організатора схеми – мешканця однієї з територіальних громад регіону.

На Черкащині:

контррозвідка СБУ затримала інформатора російських загарбників. Ним виявився місцевий житель, завербований спецслужбами РФ. Він збирав дані про розташування військових, стратегічно важливих об’єктів регіону, передавав окупантам інформацію про переміщення техніки ЗСУ.

За всіма викритими фактами тривають комплексні заходи: СБУ встановлює всіх осіб, причетних до злочинів, щоб притягнути їх до відповідальності.

За матеріалами СБУ

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій обла...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Кізомис, Дніпровськ...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ За добу ударів по місту Харків не зафіксовано. ▪️ Ар...

У ніч на 28 квітня 2024 року противник атакував 4-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із мису Чауда – Крим, зенітною керованою ракето...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі "У ніч на 28 квітня на Миколаївщині силами та засобами протип...

X