Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Молдова розцінює вибухи в Тирасполі як спробу загострення ситуації у Придністров'ї

юро з реінтеграції при уряді Молдови висловило занепокоєння вибухами, що прогриміли в понеділок у столиці самопроголошеної Придністровської Молдавської республіки (ПМР) Тирасполі. Про це пише Інтерфакс-Україна.

"За наявною інформацією, невідомі обстріляли з гранатометів штаб структури, яка опікується питаннями безпеки в регіоні. За попередніми даними, жертв і постраждалих немає. Бюро з реінтеграції стурбоване інцидентом, який стався в Тирасполі", - йдеться у повідомленні пресслужби відомства.

Бюро з реінтеграції "закликає до спокою", зазначаючи, що "разом із відповідними національними установами слідкує за розвитком подій у цій справі".

"Метою сьогоднішнього інциденту є створення приводів для загострення ситуації з безпекою у придністровському регіоні, який не контролюється конституційною владою", - зазначається в повідомленні.

У свою чергу пресцентр Служби інформації та безпеки (СІБ) Молдови повідомив, що у понеділок увечері у зв'язку з інцидентом у Тирасполі було скликане екстрене засідання керівництва СІБ.

У понеділок увечері у приміщенні міністерства держбезпеки невизнаної ПМР сталося кілька вибухів. На фотографіях з місця події видно, що пошкоджено вхідні двері, а також вікна на другому та третьому поверхах. Пожежу, що спалахнула на другому поверсі, оперативно загасили. МВС Придністров'я підтвердило факт вибуху, наголосивши, що постраждалих немає. На світлинах також видно, що вибило кілька шибок сусіднього житлового будинку. На місці вибухів знайшли два тубуси від РПГ (ручний протитанковий кулемет).

Понеділок у Молдові, а також у Придністров'ї є офіційним вихідним днем у зв'язку зі святкуванням Великодня. З цієї причини у будівлі нікого не було.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X