Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Прокуратура Київщини оголосила підозру 10 рашистським катам, які звірствували в Бучі. ФОТО

Прокурори Бучанської окружної прокуратури Київської області заочно повідомили про підозру 10 військовослужбовцям 64 окремої мотострілецької бригади сухопутних військ зс російської федерації у складі 35 загальновійськової армії у жорстокому поводженні з цивільним населенням та інших порушеннях законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, під час окупації міста Буча, впродовж березня 2022 року російські військові, тримали у заручниках цивільних людей, які не брали участь у бойових діях та не мали зброї. Вони не забезпечували утримуваних продуктами харчування та питною водою.

Підозрювані  позбавляли людей можливості вільно пересуватися, ставили їх на коліна, зав’язували очі липкою стрічкою та ганчірками, руки зв’язували пластиковими хомутами. Потерпілим погрожували вбивством і цілеспрямовано стріляли у їх напрямку.

З метою отримання інформації про розташування військовослужбовців ЗСУ та територіальної оборони, а в окремому випадку і безпричинно, завдавали тілесні ушкодження мирним мешканцям. Людей били кулаками по тілу, а також прикладом зброї по ногах, пальцях ніг та грудній клітині. Крім того, окупанти грабували місцеве населення, забираючи як особисті речі, так і побутову техніку.

Підозрюваних буде оголошено у розшук з метою їх затримання та притягнення до кримінальної відповідальності. Наразі перевіряється їх причетність до скоєння інших злочинів, зокрема умисних вбивств.

Досудове розслідування здійснюється Бучанським райуправлінням ГУ Нацполіції в Київській області, оперативний супровід - Департаментом захисту інтересів суспільства і держави Національної поліції України.

Водночас прокурори Київщини вдячні журналістам проєкту «Слідство Інфо» за плідну співпрацю у встановленні особистих даних військових країни-агресора, які порушували закони та звичаї війни, передбачені міжнародними договорами.

Якщо ви впізнаєте цих російських військовослужбовців і маєте свідчення про їх причетність до інших звірств - надсилайте докази на наш єдиний хаб https://warcrimes.gov.ua/ або звертайтеся до Київської обласної прокуратури: 097-053-04-65, 097-838-31-87, 050-107-66-75; Бучанської окружної прокуратури: 063-530-69-06.

За матеріалами прокуратури Київської області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей...

У ніч на 18 квітня 2024 року противник атакував 13-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із районів Приморсько-Ахтарськ – рф та мису Ча...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "Протягом доби ударів по м. Харків не зафіксовано. Окупа...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Михайлівку, Берисла...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області...

X