Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Миколаєві дільничний офіцер розкрив пограбування пенсіонерки. ВІДЕО

Подія сталась близько п’ятої ранку в Заводському районі Миколаєва. Двоє чоловіків проникли до оселі 90-річної мешканки мікрорайону Ялти, пошкодивши вікно. 

Грабіжники стали обшукувати кімнату, а, не знайшовши нічого цінного, наказали старенькій відати їм гроші – зі слів постраждалої, злодії були впевнені, що вона вже отримала пенсію, проте помилилися.

З’ясувавши, що грошей у жінки немає, злочинці забрали зі столу телевізор та зникли, а постраждала, ледь оговтавшись від нападу, зателефонувала на 102.

На місце події прибула слідчо-оперативна група та керівництво Заводського ВП ГУНП в Миколаївській області. 
Правоохоронці опитали потерпілу, яка на той момент ще перебувала у шоковому стані й ледь змогла надати прикмети нападників, на їх розшук вже було орієнтовано весь особовий склад районної поліції. 

Вже за годину відпрацювання дільничний офіцер поліції Дмитро Бойчук отримав інформацію про ймовірне місцезнаходження розшукуваних, яка в ході перевірки знайшла своє підтвердження та, зрештою, допомогла оперативно затримати зухвалих злочинців. 

Під час відпрацювання території одного з міських ринків, дільничний офіцер спільно з оперуповноваженим карного розшуку побачили схожих за прикметами чоловіків у супроводі жінки. Компанія підходила до перехожих громадян та реалізаторів, пропонуючи придбати у них телевізор.

Спільними зусиллями правоохоронці затримали зловмисників, якими виявились раніше неодноразово судимі мешканці Миколаєва 30-ти та 32-х років. Молодший з чоловіків лише декілька тижнів тому звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за вчинення корисливого злочину. 

Слідчі затримали їх у порядку ст. 208 КПК України та, за погодженням з прокуратурою, повідомили про підозру у злочині. Суд, задовольнивши клопотання слідчого, обрав для підозрюваних запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі триває досудове слідство. Слідчим відділом Заводського ВП ГУНП в Миколаївській області розслідуються матеріали кримінального провадження, розпочатого за ознаками ч. 3 ст. 186 КК України «Грабіж, поєднаний із проникненням у житло […]», що карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років. 

Майно постраждалої вилучено та передано законній власниці.

Крім того, вирішується питання про надання правової кваліфікації діям жінки, як з’ясувалось, дружини найстаршого з підозрюваних.

За матеріалами ВК ГУНП у Миколаївській області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Миколаївська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв в...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі:  "За минулу добу обстрілів м. Харків не зафіксовано. ...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Кізомис,...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

X