Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Поліція Рівненщини припинила гастролі дуже сумнівного музичного гурту. ВІДЕО

До поліції звернулися жителі Березного, занепокоєні концертами заїжджих музикантів у військовій формі на вулиці Буховича.

Для з’ясування усіх обставин на місце події виїхала слідчо-оперативна група. Під час спілкування із трьома чоловіками та жінкою з’ясувалося, що вони родом із Одеської, Тернопільської та Кіровоградської областей. Із їхніх слів, представляють Татанбунарську районну спілку ветеранів Афганістану. Гастролюючи містами України, вони збирають кошти нібито для потреб нужденних.

«У гастролерів при собі виявили майже тридцять тисяч гривень, — повідомив начальник Березнівського відділення поліції Андрій Кушик. —Однак, як запевнив старший групи, 56-річний житель Кіровоградської області, таку суму вони заробляли досить тривалий час, адже за день вдавалося зібрати всього кількасот гривень».

Натомість інші учасники групи зізналися, що дохід колективу за день може сягати кількох тисяч гривень. Жодних облікових документів, договорів з людьми, які потребують фінансової допомоги, «волонтери» надати не змогли. Єдиними підтверджуючими документами виявилися кілька банківських чеків про переказ незначних сум коштів на рахунки третіх осіб. 

Сумнівну діяльність музикантів запідозрили жителі Березного і вже за кілька годин до поліцейських почали звертатися громадяни, які зрозуміли, що їх надурили.

Під час спілкування із працівниками відділу комунікації одесит зазначив, що цього разу збирали кошти для відновлення музею у Татарбунарі Одеської області. Крім того, в одного з чоловіків поліцейські помітили обкладинку для паспорта із написом «Російська Федерація», хоча при собі мав документ, що посвідчує особу громадянина України.

Голова Березнівського об'єднання учасників АТО Юрій Говядовський з сумом констатує той факт, що такі організації мають на меті не зовсім благі наміри, бо крім пропагування російської культури під виглядом українських воїнів такі групи наживаються на людях, які дійсно хочуть допомогти. 

Слідчі Березнівського відділу поліції за фактом шахрайства внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України. Поліцейські продовжують встановлювати всі обставини події та спілкуватися з потерпілими, яких, зловживаючи довірою, ввели в оману та заволоділи їхніми коштами. 

За матеріалами ВК ГУНП у Рівненській області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Рівненська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X