Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Харківщині слідчі вислухали покази щодо розстрілу людей російським танком. ВІДЕО

11 травня у селищі Степанки з території приватного домоволодіння поліція вилучила тіла трьох загиблих громадян України.

По цивільних стріляв російський танк. В результаті обстрілу загинули 4 осіб, двоє громадян були поранені. Наразі тіла двох чоловіків і жінки направлені на судово-медичну експертизу до міста Харкова. Поранених чоловіків окупанти вивезли до росії.

Подія сталася під час тимчасової окупації селища Степанки військовими російської федерації. Поліцейські спільно з прокуратурою провели огляд домоволодіння та фіксацію даного злочину. За словами начальника територіального підрозділу поліції Сергія Гугняка, люди загинули 27 березня від прямого пострілу російського танка в приватний будинок.

– Сьогодні  поліція разом з Харківською обласною прокуратурою вилучила тіла трьох загиблих з території приватного домоволодіння, - повідомив Сергій Гугняк. - Тіла померлих направлені на судово-медичну експертизу до міста Харкова.

Про перебіг трагічної події розказав місцевий мешканець Денис. За його словами, зранку вони побачили танк, який направляв ствол у бік цивільних.

- Хтось  сказав, що потрібно ховатися у будинку, всі почали переходити. Потім я почув постріл, все почало обвалюватися, було чутно автоматні черги, - пригадує чоловік. - Я побіг з будинку у бік поля. Коли все заспокоїлося, я повернувся додому та побачив поранених та загиблих. Потім ми ховалися в погребі та перейшли до сусіднього дому до підвалу.

Зі сльозами на очах згадує ранок 27 березня Ольга Карпенко, 30-річна донька якої теж загинула від пострілу російського танка.

- Моя донька померла від осколкового поранення. Вона мучилася майже добу. Село було під повною окупацією, тому швидка приїхати не могла, -  згадує 52-річна жінка. - Потім ми 5 днів чекали на «зелений» коридор, щоб вивезти поранених та тіла загиблих. Однак коридор не відкрили, і загиблих вирішили захоронити на території домоволодіння.

Ольга розказала, що двох поранених місцеві мешканці спробували відвезти до Харкова, однак окупанти їх не пропустили. Людей кілька днів тримали в сараї, відібрали речі та гроші, допитували та відвезли до російської федерації.

Харківська поліція продовжує документувати злочини російських військових. За кожну смерть цивільних громадян, руйнування і знищення цивільної інфраструктури військові злочинці російської федерації відповідатимуть в міжнародних судах. 

За матеріалами поліції Харківської області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Противник не припиняє спроби просуватися в глибину території України. Сили оборони продовжують боротися з загарбниками, завдаючи їм сутт...

У ніч на 20 вересня 2024 року російські окупанти атакували Донеччину трьома ракетами невстановленого типу, Дніпропетровщину – керованою ...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов полвідомив у телеграм-каналі: "▪️ 20 вересня 08:00 Чугуївський район, с. Шестакове. Внас...

💥Вночі та зранку росіяни здійснили 25 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 38 вибухів. Об...

Розпочалась дев’ятсот сорокова доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби зафік...

X