Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Маріуполі росія готує маштабну підробку заяв жителів про те, що місто бомбила Україна

Російські окупанти готують масштабну підробку письмових "свідчень" від жителів Маріуполя про нібито руйнування міста Збройними силами України, повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко. Про це пише Інтерфакс-Україна.

"Росія в Маріуполі готує найбільшу підробку "свідчень свідків" про те, що Маріуполь було знищено українськими військовими. Свідчення будуть підготовлені власноруч жителями Маріуполя, які залишились у місті, в письмовій формі", - написав Андрющенко в телеграмі в понеділок.

Він зазначив, що для проведення такої операції російські окупанти оголосили початок реєстрації на компенсацію за знищене житло та/або втрату члена сім'ї. За житло – 500 тис. рублів (орієнтовно близько $6 тис.), за загиблого члена сім'ї – 3 млн рублів (орієнтовно $33 тис.).

"Реєстрацію заяв на компенсацію здійснюють у приміщенні школи №9. Однак при поданні власноруч складеної письмової заяви маріупольці мають обов’язково зазначити, що майно "знищили українські військові", а близьких "убила українська армія". В разі відсутності/відмови такої позначки окупанти повідомляють, що ніякої компенсації надано не буде. З урахуванням психологічного тиску та стану інформаційної блокади маріупольці в надії подають заяви з відповідними примітками", - йдеться в повідомленні.

За словами Андрющенка, завдяки цьому Росія отримує десятки тисяч власноруч складених письмових "свідчень" про "звірства української армії", які можуть використовуватися для впливу на міжнародну думку, зокрема з широким розголосом через пропагандистські медіаканали, що продовжують свою діяльність на території країн ЄС.

"У реальності здійснення такої компенсації неможливе. Лише на виконання цих обіцянок маріупольцям Росія має витратити щонайменше $2,5 млрд, що в поточному стані економіки Росії неможливо", - підсумував Андрющенко.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Донецька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X