Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Миколаївщині військові ЗСУ підозрюються у вбивстві затриманого на блокпості. ВІДЕО

Про те, що 24 квітня на вулиці у зоні відпочинку Коблевого виявлено тіло чоловіка з тілесними ушкодженнями, до поліції повідомили лікарі. Висновок судово-медичної експертизи встановив, що 46-річний мешканець Миколаєва помер від отриманих тілесних ушкоджень - множинних переломів ребер і тупої травми грудної клітини.

Провівши низку слідчо-оперативних заходів поліцейські встановили, що до смерті чоловіка причетні троє військовослужбовців. 22 квітня, перебуваючи на блокпості на автодорозі «Одеса – Мелітополь – Новоазовськ» військові запідозрили громадянина, який їхав на велосипеді, у диверсійній діяльності та викликали поліцейських. Правоохоронці перевірили документи і особу миколаївця. Потерпілий є громадянином України та упродовж тривалого часу мешкав у Миколаєві, а в призовному віці проходив військову службу у рф. Останнім часом працював у охоронній фірмі та у момент зупинки на блокпосту мав при собі телефон і планшет. Ні чоловік, ні наявне у нього майно та особисті речі не викликали підозр у поліцейських, тому після перевірки правоохоронці залишили місце розташування блокпоста.

Попередньо встановлено, що після цього військовослужбовці позбавили волі чоловіка та на автомобілі відвезли його до місця свого розташування, де продовжили утримувати та нанесли  тілесні ушкодження, від яких потерпілий помер. Тіло згодом винесли на вулицю (це зафіксувала камера відеоспостереження) та сповістили лікарям нібито про незнайомця, який лежить на дорозі.

Спеціалізована прокуратура у військовій і оборонній сфері Південного регіону визначила підслідність за слідчими ГУНП в Миколаївській області.

25 квітня правоохоронці затримали трьох фігурантів. Наступного дня слідчі оголосили їм про підозру. За це передбачено покарання до 10-ти років ув’язнення.

На теперішній час у кримінальному провадженні призначені та тривають судові експертизи, проводяться допити свідків та очевидців злочину, а також інші процесуальні дії для встановлення фактичних обставин скоєних кримінальних правопорушень та ролі кожного із підозрюваних.

Нині фігуранти не співпрацюють зі слідством та всіляко ухиляються від надання правдивих показів у вказаному кримінальному провадженні.

У ЗМІ один із підозрюваних надає інформацію про те, що потерпілий мав ніж, газовий балончик, набір для виживання, телефон та аркуш із записами, однак при загиблому їх не було. Нині правоохоронці встановлюють місцезнаходження зазначених та інших особистих речей потерпілого.

28 квітня двом підозрюваним суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

Днями апеляційний суд Миколаївської області розглянув клопотання захисника підозрюваних про зміну запобіжного заходу та залишив рішення суду першої інстанції у силі. Досудове розслідування триває.

За матеріалами поліції Миколаївської області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Миколаївська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв в...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі:  "За минулу добу обстрілів м. Харків не зафіксовано. ...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Кізомис,...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

X